«Інститут міста» оприлюднить результати опитування львів’ян

12:30 12 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

«Інститут міста» спільно з командою німецького товариства міжнародного співробітництва «GIZ» опитав у межах проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», 2500 львів’ян, аби зрозуміти щоденні практики пересування мешканців Львова.

Про це повідомили в понеділок, 12 серпня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Відтак, «Інститут міста» представить у четвер, 15 серпня, о 18:30 у конференц-залі Центру міської історії Центрально-Східної Європи на вулиці Богомольця, 6/2 результати дослідження мобільності мешканців міста, а також порівняння даних з результатами опитування 2015 року».

Програма зустрічі:

1. Ознайомлення з «Планом сталої міської мобільності Львова» від заступника директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрія Білого.

2. Презентація результатів соціологічного дослідження про мобільність від соціологині, керівниці програми аналізу та досліджень «Інституту міста» Тетяни Приходько.

3. Результати опитування 2015 року та презентація того, як ці дані будуть використані у транспортній моделі міста, від керівника відділу транспортного планування та моделювання ЛКП «Львівавтодор» Романа Зубачика.

4. Порівняння результатів опитування 2015 та 2019 року (виявлення закономірностей, характерних та нехарактерних особливостей цих досліджень).

«Однією з ключових речей, які необхідні для розробки стратегічного бачення, є надійні дані, на які можна опиратися у прийняті рішень і розробці цілей. Дієвою є та стратегія, яка має індикатори вимірювання успішності. Саме з даних цього дослідження формуватиметься більшість цілей та індикаторів Плану сталої міської мобільності Львова», – зауважив аналітик консолідованої інформації «Інституту міста» Орест Олеськів.

Соціологиня, керівниця програми аналізу та досліджень «Інституту міста» Тетяна Приходько розповіла: «За останні п’ять років ми провели чи не найбільш масштабне дослідження у Львові, опитавши 2500 осіб. Перша апробація методології дослідження відбулась у 2015 році. Ми не ставили за мету сфокусуватися на виявленні оцінок транспортної інфраструктури та сфери послуг. Проте саме завдяки цьому опитуванню змогли поринути у важливу складову життя жителів, що пересуваються містом — буденність. Дослідивши практики переміщення, ми побачили, що громадський транспорт посідає лідерську позицію за пріоритетом пересування містом».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів