Замість "розірваних" - у Львові радять будувати велодоріжки "замкненого" циклу

16:57 3 вересня 2020 р.

Фото до новини

Міська влада хвалиться, що збудувала 100 км велосипедних смуг, однак експерти вважають, що пишатися немає чим. Адже пересування такими смугами не можна вважати безпечним.


Відео: Львівський пресклуб

Під час засідання “Куди їде Львівщина на велосипеді: в Європу чи в Азію. Чого бракує велосипедній інфраструктурі регіону?”, яке відбулося у Львівському пресклубі, присутні говорили про те, що місту потрібна продумана система доріжок, а не мережа уривчастих ділянок, які будують зараз, пише DailyLviv.

100 км велодоріжок, що є на карті ЛМР, є сумнівної якості, оскільки не є безпечними для пересування. Таку думку висловив Василь Матяшовський, експерт в галузі IT, член партії “Голос”.

– Я жив тривалий час у Нідерландах, я їздив на велосипеді у будь-яку пору року, і я можу порівняти, як є у них, і що маємо ми. На жаль, велосмугам Львова дуже далеко до європейської якості, - сказав він.

Доріжка вважається справді якісною, якщо нею може безпечно пересуватись на велосипеді 10-річна дитина, пояснив Василь Матяшовський. Тому замовники і виконавці ретельно продумують, як прокласти шлях, щоб смуга була суцільною. Але у Львові ніхто над такими «дрібницями» не замислювався, будували, як хотіли і де хотіли.

- Як результат, маємо «розірвані» ділянки, які важко назвати велосмугами, –  зазначив Василь Матяшовський. – Я би пропонував почати будувати «замкнені» маршрути від студентських гуртожитків до університетів. Почати з них, а потім такі велодоріжки замкненого циклу слід з’єднати з іншими. Так у Європі і роблять.

Василь Матяшовський вважає популяризацію велоспорту у Львові дуже важливою справою. Це - і фізкультура на щодень, і зменшення пасажиропотоку та кількості приватних автівок на вулицях міста, і покращення екологічної ситуації.

- Наразі у Львові є хороший тренд, проте розбудова велоструктури в місті потребує погодження цілей - що від цього очікує місто, а також критеріїв оцінки. І від цього можна відштовхнутися щоб спланувати розвиток міста як єдиної системи , – сказав Василь Матяшовський.

Велодоріжки Львова – це цинізм стосовно пішоходів і самих велосипедистів – експертка з містобудування та інженерії.

Львівський депутат пропонує запровадити посвідчення велосипедистів для безпечного руху.

У Львові пропонують врегулювати правила для руху велосипедів, моноскутерів і самокатів.

Львівщину перетворюватимуть на зону комфортного велотуризму.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів