Три громади Львівщини отримали кошти для притулків від домашнього насильства

13:23 30 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Три громади Львівщини отримали кошти для притулку та денних центрів, які опікуватимуться особами, що постраждали від домашнього насильства.

Львівщина на ці цілі отримала майже 18,5 млн грн. Кошти субвенції спрямували на три громади. Окрім цього, фінансовий ресурс передбачений для придбання автомобіля та доукомплектування соціального закладу в області.

Інформують у департаменті соціального захисту населення Львівської ОДА, пише Dailylviv.com.

Для розширення мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих від домашнього насильства осіб в Україні запровадили нову субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам у розмірі 274,2 млн гривень.

Відтак, йдеться про створення притулку для жінок та дітей, які постраждали від домашнього насильства у Моршинській громаді, створення денного центру для осіб, які постраждали від домашнього насильства, з кризовою кімнатою у Дрогобицькій громаді, створення денного центру для осіб, які постраждали від домашнього насильства, з кризовою кімнатою у Новороздільській громаді, закупівлю автомобіля та доукомплектування Центру соціально-психологічної допомоги у Львівській області.

Питання розширення мережі спецслужб є пріоритетним для Міністерства соціальної політики України. За словами  Міністра Марини Лазебної, була проведена титанічна робота з усіма регіонами для того, аби з’ясувати, де і у яких службах потреба людей є найбільшою. Саме тому зараз дуже важливо, щоб кошти субвенції були вчасно та ефективно використані.

У вищезазначених громадах Львівщини уже проводять будівельні роботи на об'єктах щодо створення притулку та денних центрів із кризовими кімнатами.

«Дуже важливо, що  проблематика домашнього насильства переходить на рівень громад, це дозволить залучити до вирішення даної проблеми більшу кількість фахівців та  своєчасно надавати необхідну соціальну послугу. Тому маємо сконсолідувати зусилля і відповідально поставитися до створення мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих на Львівщині», - зазначив заступник голови Львівської облдержадміністрації Віталій Загайний.

На Львівщині судитимуть чоловіка, який пів року вчиняв домашнє насильство над своєю матір’ю

Діти-свідки домашнього насильства не потрапляють в статистику постраждалих, - психотерапевтка

Уряд розподілив кошти на центри профтехосвіти: Львову - менше, ніж Чернівцям чи Хмельницькому

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів