Львів - один з останніх обласних центрів, де немає притулку для постраждалих від домашнього насильства

22:22 27 червня 2020 р.

Фото до новини

Львів став одним з останніх міст в Україні, де немає притулку для жінок і дітей, які постраждали від домашнього насильства.

Про це під час медіа-кав’ярні «Карантин, домашнє насильство і людська гідність» повідомила психотерапевтка, заступниця голови Центру «Жіночі перспективи» Марта Чумало.

За її словами, ще на початку цього року львів’яни підтримали петицію про надання приміщення для такого притулку, але ніяких практичних дій з боку міської влади немає.

- Ми щоразу вибираємо приміщення, які стоять порожніми по 3-4 роки. Пропонуємо їх надати для притулку і після цього отримуємо відповідь, що комусь це приміщення віддали, - скаржиться Марта Чумало.

У петиції, зокрема йдеться про те, що  Центр «Жіночі перспективи» ще у 2010 році ініціював створення притулку та неодноразово звертався до міської ради з проханням надати приміщення, але нам щоразу відмовляли. Останнє подання відхилили у березні 2019 року.

Тому, за словами Марти Чумало, Центр змушений орендувати квартиру для жертв домашнього насильства, і зараз вона цілковито заселена жінками і дітьми.

- Ми на це витрачаємо кошти, а могли би вкласти їх в ремонт стаціонарного притулку, - наголошує заступниця голови Центру.

Марта Чумало нагадує, що Центр «Жіночі перспективи» обіцяє взяти на себе обов’язок відремонтувати та обладнати його відповідно до стандартів надання подібних послуг та утримувати і забезпечувати його безперебійне функціонування

- Львів став майже останнім містом, де немає притулку для жінок і дітей - жертв домашнього насильства. В області значно краща ситуація, ніж у Львові, - наголосила психотерапевтка.

Зараз Львівська обласна державна адміністрація, за словами Марти Чумало, працює над створенням притулків. Зокрема, заплановано відкриття такого притулку в Трускавці.

Довідка

Організатори медіа-кав’ярні: Волинський прес-клуб, Львівський прес-клуб, Музей Гідності у Львові.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів