На Львівщині судитимуть чоловіка, який пів року вчиняв домашнє насильство над своєю матір’ю

09:25 7 червня 2021 р.

Фото до новини

Він понад 15 разів скоював психологічне насильство над своєю 74-річною матір’ю - ображав і всіляко принижував її.

Пустомитівською окружною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт щодо 49-річного жителя с.Іванівка (старий Перемишлянський район), якого обвинувачують у невиконанні обмежувальних заходів та домашньому насильстві (ст. 390-1 та ст.126-1 КК України).

Про це повідомила пресслужба прокуратури Львівської області, пише Dailylviv.

Встановлено, що чоловік з кінця листопада минулого року до середини травня цього року понад 15 разів скоював психологічне насильство (ображав та всіляко принижував) над своєю 74-річною матір’ю, за що винуватця неодноразово притягували до адміністративної відповідальності: громадські роботи та штрафи. 

Крім цього, він у квітні отримав обмежувальний припис, відповідно до якого йому було заборонено наближатися до матері та спілкуватися з нею без її згоди аж до середини липня. Проте це не вберегло жінку від нападів сина – навіть місяця не минуло, як він порушив судову заборону і взявся за старе, за що знову був покараний громадськими роботами.

Враховуючи систематичність вчинення домашнього насильства, порушення заборонного припису і те, що обвинувачений не стає на шлях виправлення, прокурори звернулися до суду, вимагаючи справедливого покарання для домашнього насильника.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ВП №3 Львівського РУП ГУ НП у Львівській області.

Максимальне покарання, яке загрожує обвинуваченому, - два роки позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів