У Львові створюють Центр соціальної підтримки

16:15 1 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У департаменті гуманітарної політики ЛМР відбулася підсумкова зустріч представників Львівського регіонального представництва Українського фонду соціальних інвестицій та міської влади щодо відкриття Центру соціальної підтримки для осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування і внутрішньо переміщених осіб на вулиці Угорській, 2а.

Про це повідомили в п’ятницю, 1 лютого, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Під час робочої наради, зокрема, йшлося про остаточне завершення робіт у Центрі, визначення терміну відкриття установи, залучення громадських організацій Львова до процесу розповсюдження інформації у середовищі внутрішньо переміщених осіб, а також про умови поселення згаданих категорій осіб.

Директорка департаменту ЛМР Галина Слічна зазначила:  «Центр є надзвичайно потрібною соціальною установою. Адже саме у ньому діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, а також внутрішньо переміщені особи зможуть отримати тимчасовий притулок.
«У кризовий час вони матимуть можливість мешкати у комфортних умовах, адже у Центрі передбачено приміщення для прання, харчоблок, санвузол, душові кімнати. Більше того, там функціонуватимуть приміщення для тренінгів, семінарів та майстер-класів, у яких фахівці Центру сприятимуть своїм підопічним у соціальній інтеграції та надаватимуть психологічну і юридичну допомогу. А ще вони усім допомагатимуть у пошуку роботи», – поінформувала також Галина Слічна.

«Загалом Центр розрахований на 90 ліжко-місць – 80 місць передбачено для осіб з числа внутрішньо переміщених осіб і 10 місць – для осіб з числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Створення Центру соціальної підтримки для осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування і внутрішньо переміщених осіб здійснено в рамках проекту допомоги внутрішньо переміщеним особам «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури», що фінансується за кошти Уряду Федеративної Республіки Німеччина через Банк Розвитку «KfW» та Львівською міською радою», – повідомили також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів