Спецоперація проти Путіна, яка налякала Кремль

22:25 7 жовтня 2022 р.

Фото до новини

«Обезголовлювальний удар» розрахований лише на той випадок, якщо Путін розв'яже ядерну війну, тим самим поставивши себе поза законом.

Про це повідомив The Insider, пише Dailylviv.com.

РІА «Новості» опублікувало нову статтю оглядача Вікторії Нікіфорової, чия творчість вже неодноразово привертала увагу рубрики «Антифейк». У статті під заголовком "У США обговорюють "обезголовлювальний удар по Кремлю" говориться:

«Популярний американський журнал Newsweek вважає надто обережною політику вашингтонського режиму в Україні. Журналісти видання знайшли американських військових і розвідників у високих чинах, які категорично незадоволені млявістю Байдена, і розкрутили їх на інтерв'ю на умовах анонімності.

З'ясувалося багато цікавого. Далеко не всі військові згодні з тим, що Байден намагається стримувати Росію лише неядерними засобами. Співрозмовники журналу вважають, що це все надто тонко і не спрацює. Треба натомість, вважають вони, „стукнути молотком”. У сенсі, по росіянах стукнути. <…>

Вишенькою на торті у списку спецзаходів американських партнерів — „обезголовлювальний удар з метою вбити Путіна у серці Кремля”. На цю фразу спеціально звернув увагу світової спільноти посол Росії у США Анатолій Антонов у своєму останньому інтерв'ю. Фраза справді вражає.

Після таких заяв від високопоставлених американських військових будь-які порівняння з Карибською кризою здаються просто дурницями. Нібито ми давно вже залишили цю кризу позаду. Ніколи під час холодної війни американці не дозволяли собі так нахабно заявляти про підготовку вбивства лідера Радянського Союзу».

Цитати у статті Нікіфорової вирвані з контексту. Насправді політичний оглядач Вільям М. Аркін, автор статті у Newsweek під заголовком «Байден вважає, що неядерні погрози зупинять Путіна. Його військові так не думають», ніяк не висловлює свою власну думку, він лише передає думки своїх співрозмовників. І ніхто з них не виступає за те, щоб превентивно «стукнути молотком» по Росії, чи то ядерний, чи то неядерний удар:

«Сполучені Штати „дадуть відпровідь силою” на будь-який російський ядерний удар, заявив президент Байден, але між його адміністрацією і деякими його військовими радниками є розбіжності щодо ролі американської ядерної зброї і найбільш ефективного способу стримування Владіміра Путіна, повідомили Newsweek обізнані джерела.

„Ми найближче підійшли до застосування ядерної зброї за останні 50 років, — каже один з цивільних, які працюють у Стратегічному командуванні в Омасі, штат Небраска. — Але я не впевнений, що ми говоримо правильні речі для стримування Путіна”.

Фахівець з ядерного планування і ще два старші офіцери, які розмовляли з Newsweek, кажуть, що президент Байден віддає перевагу неядерним варіантам, навіть якщо Росія перейде ядерний поріг. Чиновники не заперечують проти цієї думки, і ніхто з них не виступає за застосування ядерної зброї як превентивного удару. Але щоб стримати Путіна від застосування ядерної зброї, насамперед, кажуть офіцери, Сполучені Штати мають говорити про ядерну зброю — і не стримуватися страхом.

„Ми є на незвіданій території, — каже старший офіцер розвідки. — Погрожувати силовою відповіддю і спричинити катастрофічні наслідки для Росії, не припускаючи ядерної війни: чи це достатньо, щоб стримати Путіна? І чи справді це ясно? Я не впевнений"".

Іншими словами, Аркін обговорює зі своїми співрозмовниками конкретне питання: що робити, якщо путінський режим розв'яже ядерну війну, але удар буде завдано не по території США. Питання застосування ядерної зброї в цій і тільки в цій ситуації залишається відкритим.

Це саме стосується і можливості фізичного усунення Путіна:

«У неділю радник президента Байдена з національної безпеки Джейк Салліван виступив у всіх трьох основних мережах, щоб наголосити на серйозності моменту і публічно відповісти на ядерну загрозу Росії. Вашингтон "безпосередньо, в приватному порядку, на дуже високому рівні повідомив росіян, що для Росії будуть катастрофічні наслідки, якщо вона застосує ядерну зброю в Україні", - сказав він в ефірі ABC News.

„Якщо Росія перейде цю межу… Сполучені Штати дадуть рішучу відповідь”, — сказав Салліван у програмі „Зустріч з пресою” на каналі NBC. Адміністрація Байдена, за його словами, „докладніше описала, що саме це означатиме” у своїх контактах з Кремлем.

Подробиці про те, що означає „рішучу відповідь”, публічно не розкриваються. Військові джерела повідомили Newsweek, що щодо ядерних загроз робляться тонкі кроки, включаючи переміщення підводних човнів і літаків та навчання бомбардувальників B-52. Але вони наголошують, що в центрі уваги є неядерні військові варіанти — використання звичайних озброєнь і спеціальних операцій, а також кібер- та космічні атаки, включно з обезголовлювальним ударом, щоб убити Путіна в самому серці Кремля».

Тобто загроза «обезголовлювального удару» розрахована лише на той випадок, якщо Путін розв'яже ядерну війну, тим самим поставивши себе поза законом. Безпрецедентні загрози — лише реакція на так само безпрецедентний виступ Путіна, який відкрито заявив про можливість застосування всіх наявних засобів (читайте — у тому числі ядерних) і підкреслив: «Це не блеф».

Саміт G20: Зеленського і Путіна поселять на Балі у різних готелях

Путін взяв керівництво військовими діями в Україні на себе

Путін став головним маргіналом росії: половина опитаних - проти нього

Переворот у росії потенційно можуть організувати дві групи, - експрезидент Польщі

Путіна отруять, підірвуть або застрелять - ексагент DGSE

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів