Саміт G20: Зеленського і Путіна поселять на Балі у різних готелях

20:57 7 жовтня 2022 р.

Фото до новини

У цьогорічному саміті G20 в Індонезії очікується участь президента Росії Владіміра Путіна і президента України Володимира Зеленського, повідомив посол Індонезії в ОАЕ Хусін Багіс.

Якщо Зеленський і Путін поїдуть на Балі у листопаді, то це буде перший випадок, коли вони зустрінуться в одному місці у з початку воєнного нападу Росії на Україну в лютому.

Посол Індонезії в ОАЕ Хусін Багіс в ексклюзивному інтерв’ю The National, пише Dailylviv.com, висловив сподівання, що вони візьмуть участь у саміті, додавши: «Ситуація непроста через російсько-українську війну».

Пан Багіс сказав, що матеріально-технічна підготовка до прийому двох президентів вже триває.

«Ми вирішуємо, в яких готелях їх розмістити — в одному пана Путіна і в іншому пана Зеленського», — сказав він, маючи на увазі необхідність уникати напруги, розташовуючи їх занадто близько один до одного.

Ні український, ні російський МЗС не відповіли на прохання The National підтвердити плани відвідання лідерами зустрічі на Балі 15 і 16 листопада.

Білий дім заявив, що якщо Путін буде присутній на саміті G20, то Зеленський також повинен взяти участь.

У четвер президент США Джо Байден не виключив можливості зустрічі з Путіним під час саміту.

Очікується, що багатосторонній форум на острові в листопаді збере лідерів 20 найбільших економік світу, а також країни-гості, такі як ОАЕ і Україна. Утворені в 1999 році члени G20 забезпечують 85 відсотків світового валового внутрішнього продукту, 75 відсотків міжнародної торгівлі і дві третини населення світу, що робить форум ключовою платформою для міжнародного економічного співробітництва.

«Україна не входить до G20, але все ж ми запрошуємо їх, як і ОАЕ через наші особливі відносини з ОАЕ», - сказав пан Багіс. - Мир буде на першому місці в порядку денному разом зі здоров’ям, цифровою трансформацією і переходом до сталої енергетики".

Президент Індонезії Джоко Відодо, голова G20, хоче закликати Росію і Україну погодитися на припинення вогню і відновити канали експорту зерна для забезпечення продовольчої безпеки.

Путін зазнає поразки по всіх своїх стратегічних і військових цілях, - адмірал ЗСУ Великої Британії

Путін пообіцяв Моді закінчити війну в Україні якнайшвидше

Путін взяв керівництво військовими діями в Україні на себе

Путін не розраховує на ЗС Росії: на кого зробив ставку

Путін став головним маргіналом росії: половина опитаних - проти нього

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів