Росія не здатна контролювати жоден з нещодавно анексованих регіонів, - експерт

13:36 8 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Щоб обвалити такий міст, як Кримський, потрібно кілька вантажівок вибухівки чи ракети.

Аналіз пожежі на Кримському мосту опублікував авторитетний військовий експерт Мік Райан - генерал австралійської армії у відставці, у якого у "Твіттері" понад 280 тис. передплатників, пише Dailylviv.com.

Він пише, що про точні причини пожежі та її наслідки говорити поки що зарано, але сам по собі напад на Керченський міст – це удар в обличчя Путіну в його день народження.

Далі Райан ділиться кількома думками про інцидент на Керченському мості у серії твітів.

На його думку, для обвалення подібного відрізка залізобетонного мосту потрібна велика кількість вибухівки: кільком спецназівцям на собі принести стільки неможливо, вважає експерт.

"Кілька вантажівок або ракет/бомб змогли б досягти цієї мети, якщо їх точно скерувати в потрібні ділянки мосту", - вважає Райан.

По-друге, зазначає він, українцям досі чудово вдавалося планування операцій – зокрема попередніх їхнього наступу. Нинішній інцидент може бути частиною плану щодо повернення Криму у короткостроковій перспективі або спробою відвернути увагу російських військових, які перебувають в інших частинах України, розмірковує Райан. У будь-якому випадку, для Росії це суттєва проблема, наголошує експерт.

Постачання Криму не перерветься – залишаються кораблі і шлях через Мелітополь, але утримання Мелітополя стає для Москви ще важливішим. Якщо на півдні тепер почнуться переміщення російських військ, це може виявити їхні слабкі місця, і українці побачать нові можливості, пише Райан.

По-третє, цей інцидент є величезною перемогою для української сторони з погляду впливу, зазначає колишній генерал. Навіть якщо українці до нього непричетні, для росіян і для всього світу це демонстрація того, що армія Росії не здатна контролювати жоден з нещодавно анексованих регіонів.

Росіяни тепер напевно ще активніше намагатимуться покинути Крим, і невпевненість у Путіні та його військових зростатиме.

Райан вважає, що інцидент на Кримському мості, напевно, пов'язаний із загальною військовою стратегією України.

Парад незаконних референдумів на окупованих росією територіях

Путін підписав нікчемні укази про незалежність Херсонської і Запорізької областей

Паніку в кремлі хочуть заспокоїти анексією двох територій, - ISW

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів