30 вересня росія може повторити кримський фарс

23:42 24 вересня 2022 р.

Фото до новини

Цього дня відбудеться фальшива анексія окупованих росією територій України, яку ніколи не визнає світ.

Послання президента росії владіміра путіна до федеральних зборів може відбутися 30 вересня, повідомляють російські видання з посиланням на джерела у парламенті. Ймовірно, звернення путіна буде присвячене «референдумам» щодо приєднання до росії окупованих українських регіонів і також може завершитися підписанням «договорів» щодо прийняття їх до складу рф. Про це інформує Белсат, пише Dailylviv.com.

Джерело «РИА Новости» повідомляє, що цього дня відбудеться «протокольний захід», рівень організації якого вказує на присутність на ньому президента. Джерело у раді федерації передало виданню, що верхня палата парламенту буде готова розглянути закон про входження до складу росії нових регіонів 29 вересня.

Дату 30 вересня з посиланням на джерела називає також видання «Верстка» і повідомляє, що, за словами джерел, звернення путіна до Федеральних зборів може бути подібне на події 2014 року, коли перед анексією Криму президент виступив з промовою у Георгіївській залі Кремля у присутності депутатів держдуми і сенаторів, а потім підписав договір про прийняття Криму до складу росії.

«Верстка» також пише, що влада обговорює можливість запровадження на росії військового стану «якщо Україна продовжить атакувати «приєднані території». Такий план два джерела, близькі до Кремля, називали «небажаним, але можливим». Також обговорюється заборона на виїзд з росії чоловіків, які підлягають призову.

За даними джерела "ТАСС" у парламенті, законопроекти про приєднання окупованих територій до росії можуть внести до держдуми увечері 28 вересня, а розглянути - на позачерговому засіданні 29 вересня.

Так звані референдуми про приєднання до росії відбуваються з 23 до 27 вересня у самопроголошених «ЛНР», «ДНР», а також на окупованих територіях Херсонської і Запорізької областей. Жителям регіонів пропонується проголосувати за приєднання до росії або проти цього. 27 вересня мають підбити підсумки «референдумів».

Україна вимагає термінового скликання Радбезу ООН, - МЗС

Білорусь не буде використана для завдання ядерного удару по Україні, - міністр у Нью-Йорку

Росія може атакувати Україну тактичними ядерними бомбами потужністю до 100 кілотонн, - експерти

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів