Російські ЗМІ задіяні в допитах полонених українських військових, – речник АТО (відео)

10:00 9 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: YouTube

Про це повідомив у понеділок керівник групи інформування про антитерористичну операцію Владислав Селезньов.


Відео: IVI AzVel

«Еспресо.TV» інформує сьогодні, 9 червня, в повідомленні «Російські ЗМІ проводять «допити», а не прес-конференції, – Селезньов»:

«Штаб антитерористичної операції з’ясовує деталі захоплення українських силовиків терористами. Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомив речник штабу АТО Владислав Селезньов, коментуючи відео із прес-конференції терористів, передає «Еспресо.TV».

«Наші хлопці потрапили в полон... страшні реалії реальних подій... одні були в полі, інших викрали... деталі всього того що трапилося ми дізнаємося», – написав він. 

Однак, як наголосив Селезньов, знаковим є той факт, що в черговий раз російські ЗМІ проводять прес-конференції, «схожі на допит». По ходу конференції можна судити, що за камерою, в глибині залу сидять озброєні люди.

«Дійсно, на цьому відео не видно, хто задає питання і що за люди знаходяться в конференц-залі... Куди направлена зброя «слухачів» прес-конференції. Та й самі питання більше схожі на допит, аніж на прес конференцію», – зазначив він.

«У Вас є впевненість, що відповіді наших солдатів – це відповіді вільних людей на питання вільних журналістів? Весь цей фарс більше нагадує кризу, в якій солдати хочуть вижити, змушено відповідаючи на заздалегідь заготовлені провокаційні питання озброєних людей», – вважає речник АТО.

Він ще раз підкреслив, що існують норми міжнародного гуманітарного права, а також положення журналісткою етики. «У всіх цих процесах ми вимагаємо ставлення до наших солдатів, як до військовополонених, згідно з міжнародним законодавством», – підсумував Селезньов.

Нагадаємо, напередодні стало відомо про звільнення з полону трьох співробітників Амвросіївського райвідділу міліції, в тому числи і начальника райвідділу Артура Лихольота, які були захоплені на блок-посту ДНР 2 червня».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів