Версія диверсії: Кримський або Керченський міст підірвали спецслужби Росії

12:50 8 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Якщо довкола НП на Кримському мості 8 жовтня буде розгорнуто активну медійну компоненту супроводу "диверсії", то це буде заготовлений сценарій з боку РФ.

InformNapalm ще до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну спостеріг підвищений інтерес російських спецслужб до Кримського мосту, пише Dailylviv.com.

"10 лютого 2022 року (за два тижні до повномасштабного російського вторгнення) міжнародне розвідувальне співтовариство InformNapalm звертало увагу на ознаки проведення біля Керченського мосту підозрілих робіт співробітниками сил спецоперацій РФ. Ми припускали, що ці роботи могли бути мінуванням однієї з опор мосту для реалізації показового теракту "під чужим прапором", який РФ могла використати як привід для повномасштабного вторгнення. Примітно, що наступного дня прокремлівський блогер Шарій, котрий зазвичай ніяк не коментує наші матеріали, став публікувати нервові пости на цю тему зі спробою висміяти цю версію. Проте інформація набула значного резонансу не лише в українських, але й у західних ЗМІ. Можливо, це якось вплинуло на консервацію цієї спецоперації російських спецслужб "до кращих часів".

Для тих, хто не розуміє логіки дій російських спецслужб з локального мінування і можливого "підриву" однієї з ділянок Керченського мосту, пояснимо. Міст можуть висадити в повітря так, щоб наслідки не були важкими і легко можна було відрапортувати про відновлення транспортного сполучення. Аби обмежити виїзд людей з Криму під приводом, що міст "в аварійному стані", при цьому водночас продовжувати залізничне перекидання техніки. Міст відіграє важливу логістичну роль, але в той же час використовується як символ, за який "потрібно мстити". Тому локальна диверсія використовуватиметься як інфопривід для накачування часткової мобілізації у Криму і прикордонних регіонах РФ.

Російські експерти самі стверджують, що зруйнувати міст з повітря Україна не може, а сухопутні і морські підходи до нього ретельно охороняються російськими спецслужбами. Тому якщо що й станеться з цим мостом і якщо буде розгорнуто активну медійну компоненту супроводу "диверсії", то це буде заготовлений сценарій з боку РФ.

Наразі тема Керченського мосту знову на слуху, і ми звертаємо увагу, що такий теракт готували спецслужби РФ ще напередодні вторгнення і могли реалізувати його".

"Поясніть, як Україні нібито вдалося перевезти тонни вибухівки в Росію, а потім провезти її через Кубань на Керченський міст?", - запитують дописувачі у твітері. - Щодо вибуху на мосту... В'їзд на Кримський міст ретельно контролюється. Там розміщені стаціонарні інспекційно-доглядові радіотехнічні комплекси СТ-6035 Управління відомчої охорони Мінтрансу Росії, які перевіряють машини на наявність вибухових речовин".

Доречно тут нагадати, що спецслужби РФ уже не раз робили аналогічні диверсійні подарунки Путіну, розв'язуючи йому руки для агресивних дій. Зокрема, так було перед війною в Чечні, коли в Росії раптом почали вибухати житлові багатоповерхівки - з легкої руки ФСБ і ГРУ. 

Наразі продаж квитків на потяги з Росії до окупованого Криму призупинено.

Про підготовку до евакуації з Криму ФСБ попередило владу окупованого пів острова ще на початку вересня (дивіться накази):

Керченський міст лише пошкоджений, а на АЗС - черги і в магазинах - ліміти

Повідомляють про перші жертви на Кримському мості: хто загинув (доповнюється)

Кримський міст буде перекрито до 31 жовтня - Яндекс-карти

На Кримському мості вибух і пожежа (відео, доповнюється)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів