На Кримському мості вибух і пожежа (відео, доповнюється)

08:00 8 жовтня 2022 р.

Фото до новини

За словами очевидців, це сталося близько 6 години ранку.

Про це повідомляють ТК, пише Dailylviv.com.

На Кримському мості вранці пролунав вибух. За словами очевидців, це сталося близько 6 години ранку. Просіла автомобільна частина мосту. Залізнична частина моста пошкоджена. За попередньою інформацією, був вибух поїзда з паливом.

За офіційною версію потяг їхав з Краснодарського краю і у його хвості сталося загоряння.

За неофіційною, міг бути керований вибух.

"Цистерна з паливом, за попередніми даними, горить на одній з ділянок Кримського мосту, судноплавні арки не пошкоджені, повідомив радник голови Криму.

У дорожньому управлінні "Тамань" повідомили РІА Новості, що рух мостом припинено. Судноплавство в Керченській протоці через загоряння цистерни на мості не зупинялося, повідомили в Росморрічфлоті".

Рух Керченським мостом повністю закритий, готується запуск поромної переправи через протоку, заявила окупаційна влада Криму.

Як повідомляє телеграмканал Кримскій вєтєр, вибух, здатний обрушити бетонні опори мосту в морі, не міг бути наслідком вибуху на поверхні дорожнього полотна, як це намагається показати російська пропаганда, публікуючи відео з проїздом вантажівки.

"Зважаючи на все, це було зроблено за допомогою змонтованого під водою багатосоткілограмового вибухового пристрою, розміщеного на опорах моста.

Це означає повний провал усіх російських спецслужб, розвідок, Генштабу, які не здатні забезпечити захист надстратегічного у військовому та ідеологічному плані об'єкта",- йдеться в повідомленні.

Довідково

Міст через Керченську протоку (також Кримський міст або Керченський міст) — транспортний перехід через Керченську протоку, що складається з двох розташованих поруч мостів — залізничного й автомобільного, які сполучають Керченський і Таманський півострови через острів Тузлу й Тузлинську косу. 

Міст поєднує тимчасово окупований український півострів Крим з Росією. Автодорожній міст є частиною дороги А-290 (Керч — Новоросійськ).

Загальна довжина моста - 18,1 км.

Як тільки українці отримають обіцяну зброю, Керченський міст стане ціллю №1, - генерал-майор

Потужні вибухи в Керчі біля Кримського мосту - запевняють, що ППО. Вибух у Севастополі (відео)

Росіяни бояться, що Україна одержить згоду США на ракетну відплату у Криму

Чортовий міст через Керченську протоку: треба думати про широкий спектр цілей,- екскомандувач ЗС США в Європі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів