Чи можливий новий наступ на Київ: коментар прикордонників

17:34 3 червня 2022 р.

Фото до новини

Останніми днями почастішали обстріли Черніговської і Сумської областей з боку ерефії.

Прикордонники не зафіксували навпроти Чернігівської і Сумської областей угруповання російських військ, яке могло б здійснити повторний наступ на ці регіони. Про це повідомляє Вечірній Київ, пише Dailylviv.com.

«Того угруповання, яке повторно могло здійснити вторгнення в Україну на напрямку Чернігівщини або Сумщини, ми не фіксуємо. Ми також не можемо зараз сказати точну кількість, скільки там є, але ми бачимо переміщення, ми бачимо дії армії росії, які здійснюють укріплення своїх позицій на своїй території навпроти цих областей», — заявив заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Водночас за його словами, фіксуються щоденні обстріли прикордоння Сумщини і Чернігівщини, які здійснюють російські війська, застосовуючи артилерію, авіацію, міномети, стрілецьку зброю.

Це становить загрозу не лише військовослужбовцям, а й цивільному населенню, оскільки внаслідок обстрілів неодноразово фіксувалося пошкодження або знищення будинків.

«Своїми діями ворог робить усе можливе для того, щоб Україна продовжувала тримати необхідну кількість сил і не перекинула їх на більш загрозливі напрямки, де ведуться власне бойові дії. Але зазначу, що як прикордонники, так і інші складові сил оборони України на напрямку кордону роблять усе необхідне для того, щоб укріпити ці напрямки, і якщо ворог все ж таки спробує накопичити необхідні сили для повномасштабного повторного вторгнення на цих напрямках, щоб дати гідну відсіч і знищити всіх, хто знову зайде на нашу територію», — сказав Андрій Демченко.

Кремль скаженітиме в Україні за варварським сирійським сценарієм

Інтерактивна мапа окупаційних змін в Україні за 100 днів вторгнення Росії

Нанопрезидент погрожує Україні втратою суверенітету

Кремль скаженітиме в Україні за варварським сирійським сценарієм

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів