Путін підписав нікчемні укази про незалежність Херсонської і Запорізької областей

00:34 30 вересня 2022 р.

Фото до новини

Путін підписав указ про визнання незалежності Херсонської і Запорізької областей, який не матиме юридичної сили.

Про таке підписання повідомило російське агентство ТАСС, пише Dailylviv.com

30 вересня о 15:00 у Кремлі відбудеться церемонія підписання договорів про «вступ до складу Росії» окупованих областей, а також самопроголошених «ДНР» і «ЛНР», - пишуть ЗМІ.

Будь-яке рішення РФ про приєднання Донецької, Луганської, Херсонської і Запорізької областей України не матиме юридичної сили, "псевдореферендуми" не можна назвати справжнім народним волевиявленням, заявив у четвер генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.

"РФ як один із п'яти постійних членів Ради безпеки несе особливу відповідальність за дотримання Статуту. Будь-яке рішення про приєднання Донецької, Луганської, Херсонської і Запорізької областей України не матиме юридичної сили і заслуговує на засудження. Це неможливо погодити з міжнародно-правовою базою. Це виступає проти всього, за що має стояти міжнародна спільнота. Це нехтує цілями та принципами Організації Об'єднаних Націй", - сказав він під час виступу у четвер.

Гутерреш наголосив, що "це небезпечна ескалація, їй немає місця у сучасному світі, і це не повинно бути прийнято".

"Позиція ООН однозначна: ми повністю віддані суверенітету, єдності, незалежності та територіальній цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах відповідно до відповідних резолюцій ООН. Хочу наголосити, що так звані "референдуми" на окупованих територіях проводилися під час активного збройного конфлікту, на територіях, що перебувають під російською окупацією, і поза правовим і конституційним полем України", - заявив він.

Генсек ООН наголосив, що "псевдореферендуми" не можна назвати справжнім висловленням народної волі.

"Зараз як ніколи ми повинні працювати разом, щоб покласти край цій руйнівній та безглуздій війні і відстоювати Статут ООН і міжнародне право", - підсумував він.

Паніку в кремлі хочуть заспокоїти анексією двох територій, - ISW

ТОТ України на сфальсифікованих референдумах включатимуть до складу Росії

Росія забирає права на нерухомість у мешканців Маріуполя, які є громадянами України

Українські війська розширюють позиції на схід від річки Оскіл і на північ від річки Сіверський Донець, - ISW

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів