Українські війська розширюють позиції на схід від річки Оскіл і на північ від річки Сіверський Донець, - ISW

11:46 18 вересня 2022 р.

Фото до новини

Російські війська продовжують безглузді наступальні операції навколо Донецька та Бахмута замість того, щоб зосередитися на обороні від українських контрнаступів, які продовжують наступати.

Про це інформує Інститут дослідження війни (ISW, США), пише Dailylviv.com.

"Російські війська продовжують атакувати Бахмут і різні села поблизу Донецька, що має емоційне значення для провоєнних мешканців Донецької Народної Республіки (ДНР), але мало іншого значення.

Росіяни, очевидно, спрямовують деякі дуже обмежені резерви, наявні в Україні, на ці зусилля, а не на вразливі російські оборонні лінії, спішно створені вздовж річки Оскіл у східній Харківській області.

Росіяни не можуть сподіватися досягти успіхів навколо Бахмута чи Донецька у достатньо великих масштабах, щоб зірвати українські контрнаступи, і, схоже, продовжують майже автоматизовані зусилля здобути позиції в Донецькій області, які, здається, дедалі більше відриваються від загальних реалій театру.

Нездатність Росії спрямувати масштабне підкріплення до східної Харківської та Луганської областей робить більшу частину окупованої Росією північно-східної України дуже вразливою для продовження українських контрнаступів.

Можливо, росіяни вирішили не захищати цю територію, незважаючи на неодноразові заяви президента РФ Володимира Путіна про те, що метою «спецвійськової операції» є «звільнення» Донецької та Луганської областей. Пріоритет захисту російських здобутків на півдні України над утриманням північно-східної України є стратегічним сенсом, оскільки Херсонська та Запорізька області є критично важливою територією як для Росії, так і для України, тоді як малонаселені сільськогосподарські території на північному сході є набагато меншими.

Але триваючі російські наступальні операції навколо Бахмута та Донецька, які використовують частину дуже обмеженої ефективної бойової потужності Росії за рахунок захисту від українських контрнаступів, можуть свідчити про те, що прийняття рішень на театрі дій Росії залишається сумнівним.

Здається, українські війська розширюють позиції на схід від річки Оскіл і на північ від річки Сіверський Донець, що може дозволити їм охопити російські війська, які утримуються навколо Лиману.

Подальше українське просування на схід вздовж північного берега Сіверського Дінця може зробити позиції Росії навколо Лиману нездатними та відкрити підступи до Лисичанська та зрештою до Сєвєродонецька.

Схоже, що російські захисники в Лимані все ще складаються значною частиною з резервістів БАРС (резерву Російської бойової армії) та залишків підрозділів, які сильно постраждали під час контрнаступу в Харківській області, і росіяни, схоже, не спрямовують підкріплення з інших місць на театрі дій у ці області",- йдеться в повідомленні.

17 вересня росіяни вдарили ракетами по Харківщині

Росіяни затопили 9 вагонів щоб збудувати переправу через Дніпро для відступу

Львівські десантники розбили дві російські батальйонно-тактичні групи. Подробиці операції

Кремль воює в Україні за шпаргалками 1939-го року: помилка путіна

Від російських ударів за добу постраждала інфраструктура понад 30 населених пунктів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів