Від російських ударів за добу постраждала інфраструктура понад 30 населених пунктів

10:23 18 вересня 2022 р.

Фото до новини

За минулу добу російські окупанти завдали 6 ракетних і 28 авіаційних ударів, здійснили понад 90 обстрілів з РСЗВ по військових і цивільних об’єктах на території України.

Є загроза авіаційних і ракетних ударів по всій території України.

Про це повідомив вранці 18 вересня Генштаб Збройних Сил України, пише Dailylviv.com.

За минулу добу російські окупанти завдали 6 ракетних і 28 авіаційних ударів, здійснили понад 90 обстрілів з РСЗВ по військових і цивільних об’єктах на території України. 

Постраждала інфраструктура понад 30 населених пунктів. Це, зокрема, Харків, Дворічна, Кам’янка, Красногорівка, Новомихайлівка, Нескучне, Успенівка, Миролюбівка, Біляївка, Високопілля, Миколаїв. 

Ворог вдарив по цивільних об’єктах на околицях Запоріжжя, а також по містах Чугуїв і Краматорськ, де є жертви серед цивільного населення. 

На Південнобузькому напрямку противник здійснював обстріли по всій лінії зіткнення. Вогневого впливу зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема, Трудолюбівка, Петрівка, Біла Криниця, Лозове, Благодатівка, Широке, Партизанське, Тернові Поди, Лимани, Мирне, Таврійське.

На інших напрямках противник здійснив обстріли з танків, мінометів й артилерії різних типів, а саме:  

на Сіверському напрямку – в районі Гути-Студенецької Чернігівської області;

на Харківському напрямку, зокрема й із території російської федерації, – в районах населених пунктів Козача Лопань, Гоптівка, Стрілеча, Висока Яруга, Вовчанськ, Гатище, Бударки, Дворічна, Куп’янськ, Кам’янка;

на Краматорському напрямку – Райгородок, Озерне, Пискунівка, Крива Лука, Сіверськ, Миколаївка, Верхньокам’янське, Спірне та Веселе;

на Бахмутському напрямку – Роздолівка, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Зайцеве, Одрадівка, Миколаївка Друга, Майорськ та Нью-Йорк;

на Авдіївському напрямку – Кам’янка, Авдіївка, Водяне, Опитне та Красногорівка;

на Запорізькому напрямку – Кам’янське, Степове, Оріхів, Гуляпільське, Білогір’я, Ольгівське, Темирівка Новосілка, Велика Новосілка, Нескучне, Пречистівка, Вугледар.

На Волинському і Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

Зазнаючи невдач на лініях фронту, росія, вочевидь, розширила список цілей для ракетних ударів в Україні, йдеться у звіті розвідки міноборони Великобританії. У щоденному звіті, опублікованому у неділю, йдеться, що таким чином рф прагне "прямо підірвати моральний дух людей та уряду України". У звіті констатується, що з російська армія запустила по Україні з початку війни вже кілька тисяч ракет великої дальності, але за останні сім днів вона збільшила обстріли цивільної інфраструктури, "навіть там, де це, можливо, не має миттєвого військового ефекту". 

Дивіться три оперативні карти повітряних тривог.

росія у Кривому Розі вдарила ракетами по гідротехнічних спорудах, - ОП

Родини льотчиків, які завдавали ракетних ударів по України, планують втечу у Південну Америку, - ГУР

Залишили інструменти для тортур: на Харківщині знайдено 10 російських катівень, - Президент

Кремль воює в Україні за шпаргалками 1939-го року: помилка путіна

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів