Кремль воює в Україні за шпаргалками 1939-го року: помилка путіна

21:22 17 вересня 2022 р.

Фото до новини

Зараз немає жодного іншого Гітлера, щоб розділити з нинішнім Сталіним-путіним і Україну, й історичну відповідальність за війну.

Журналіст Олександр Нєвзоров, який цього року одержав українське громадянство, а в рф щодо нього порушене кримінальне провадження, сьогодні написав у TK текст з приводу аналогій між воєнною агресією СРСР у 1939 році і нападом росії на Україну у 2022 році.

Dailylviv.com подає цей текст Нєвзорова без змін у перекладі українською: "Рівно 83 роки тому, 17 вересня 1939 року, Радянський Союз віроломно напав на Польщу. СРСР вступив у Другу світову війну, вступив на боці нацистської Німеччини. Ні Сталін, ні країна СРСР до кінця свого існування цього визнавали.

Мала місце, як заявляли у Кремлі, зовсім не війна, а операція з порятунку життя і майна західних українців та західних білорусів. І називалося це "визвольним походом". До речі, і сьогодні вже зустрічав таке у висловлюваннях шалених прокремлівських патріотів. "Визвольний похід Росії на Україну".

Найстрашніша війна за всю історію людства (Друга світова війна - DL) почалася 1 вересня 1939 року з нападу Третього Рейху на Польщу, яка територіально розділяла його з СРСР. Напередодні було укладено радянсько-німецький пакт (Молотова-Ріббентропа - DL), за умовами якого радянські війська мали зайняти східну частину тодішньої Польщі. Ідеологічних підстав для радянського військового вторгнення до Польщі довго шукати Кремлю не довелося. 14 вересня головний кремлівський ідеолог Жданов написав для газети «Правда» статтю, в якій стверджував, що «польська держава, заснована на пригніченні білорусів і українців, які проживали на її території, виявилася недієздатною». Ця держава була реакційною і пригноблювальною, а українці і білоруси в ній тільки й чекали на прихід червоної армії для їхнього звільнення від гніту. Мало того, в кремлівській заяві від 16 вересня говорилося, що «треті держави спробують отримати вигоду з хаосу, що створився... Радянський Союз вважає своїм обов'язком втрутитися для захисту своїх українських і білоруських братів і дати можливість цьому нещасному населенню працювати спокійно».

17 вересня радянські танки і літаки атакували зі сходу залишки польської армії.

Радянським громадянам все докладно пояснив через радіо нарком (міністр) закордонних справ Молотов. Він розповів про внутрішню неспроможність і явну недієздатність польської держави. Він повідомив, що Польща стала зручним полем для будь-яких випадковостей і несподіванок, які можуть створити загрозу для СРСР. І, зрозуміло, він послався на братство народів: «Від радянського уряду не можна вимагати байдужого ставлення до долі єдинокровних українців і білорусів, які проживають у Польщі і раніше перебували на становищі безправних націй… Радянський уряд вважає своїм священним обов'язком подати руку допомоги своїм братам-українцям і братам-білорусам». Молотов запевнив, що «наша робітничо-селянська червона армія покаже і цього разу свою бойову міць, свідомість і дисципліну, що виконання свого великого визвольного завдання вона покриє новими подвигами, героїзмом і славою». А панікерам нагадав, що "наша країна (СРСР - DL)  забезпечена всім необхідним і може обійтися без карткової системи в постачанні".

Цитувати такі пропагандистські пасажі досить страшно: вони чи не повністю збігаються з нинішніми російськими, аж до підозри, що кремлівські укладачі промов підглядають у жовті від часу сторінки газети «Правда» як у шпаргалку. Росія сьогодні діє тими самими методами і виправдовує їх тією самою ідеологічною ахінеєю, що й СРСР у 1939 році. Але хоча Путін і намагається грати в СРСР, сьогоднішня Україна — це зовсім не розгромлена Польща 1939 року. Вона не здасться. Та й жодного іншого Гітлера, щоб поділити з путіним і Україну, й історичну відповідальність за війну, на щастя для людства, сьогодні немає".

Минуло 83 роки від нападу СРСР на Польщу, якого поляки не чекали

Путін копіює «Ґляйвіцький інцидент» 1939 року?

Путін копіює «гляйвіцький прецедент» Гітлера, сфабрикований для «виправдання» агресії в 1939 році?

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів