Паніку в кремлі хочуть заспокоїти анексією двох територій, - ISW

12:53 20 вересня 2022 р.

Фото до новини

У російського керівництва закінчуються способи зупинити українські сили, які просуваються через річку Оскіл і наближаються до Луганської області.

У так званих Донецькій і Луганській народних республіках (ДНР і ЛНР) хочуть провести референдум про визнання «ДНР» і «ЛНР» суб’єктами росії за кримським сценарієм. Нібито кремлю після цьго буде легше погрожувати НАТО ударами у відповідь на українські контратаки. Цю ситуацію проаналізував Інститут дослідження війни (ISW), пише Dailylviv.com.

Термінове обговорення 19 вересня в російському середовищі необхідності негайної анексії росією Луганської і Донецької областей (значна частина їх не є під контролем Росії) свідчить про те, що триваючий контрнаступ України на півночі викликає паніку в Кремля.

Такий підхід до нових анексій непослідовний, зауважують зарубіжні аналітики. По-перше, російські окупанти не заволоділи всією теритрією Луганської і Донецької областей України. По-друге, українські удари по Криму чітко демонструють, що українські напади на незаконно анексовану росією територію не призводять автоматично до помсти росії проти НАТО. Часткова ж анексія цих територій також поставила б Кремль у дивне становище. Йому довелося вимагати, щоб українські сили звільнили «російську» територію. А після однозначної відмови Києва на таку протизаконну вимогу москва потрапила би у принизливе становище.

Ця остання дискусія про анексію також не стосується інших частин окупованого росією півдня України, де кремль раніше планував фіктивні референдуми щодо анексії. Бажання відмовитися від обіцянки одночасно приєднати всі окуповані території до Росії було б значним відступом для путіна в очах жорстких провоєнних груп, до яких він, здається, залицяється. Залишається побачити, чи готовий він йти на внутрішній компроміс таким чином. З іншого боку, ставленики кремля на Донбасі регулярно випереджають повідомлення кремля, і, можливо, зробили це знову, коли намагаються зберегти свою окуповану територію в умовах успішного і триваючого контрнаступу України.

Кремль також може сподіватися, що часткова анексія дозволить вербування додаткових сил як з Росії, так і з нещодавно анексованої української території. Окупанту треба відчайдушно заповнити свої сильно деградовані й деморалізовані підрозділи, що неспроможні створити значну бойову потужність.

Останні українські успіхи в контрнаступі ще більше знижують і без того поганий моральний дух серед російських підрозділів, які до 24 лютого вважалися елітними.  Незалежне білоруське ЗМІ  "ВотТак" опублікувало зображення перехоплених документів, залишених російськими солдатами частини 31135 1-го мотострілецького полку. 2-ї гвардійської мотострілецької дивізії, коли вони масово втікали з Ізюма. У підписаних документах (датованих 30 серпня, до початку контрнаступу України в Харкові 7 вересня) є письмові прохання до командирів в/ч 31135 про звільнення авторів листів через постійну «фізичну і моральну втому».  Українська розвідка стверджує, що 90% особового складу 1-го мотострілецького полку написали кричущі доповіді про бойовий стан ще 23 травня 2022 року. 2-га гвардійська мотострілецька дивізія — одна з трьох дивізій 1-ї гвардійської танкової армії, яка до нинішньої війни в Україні вважалася головною механізованою силою росії і мала стати ключовою силою росії у широкомасштабній звичайній війні з НАТО. Перехоплені листи вказують на поширені моральні проблеми серед найбільш елітних підрозділів росії і погіршення звичайних можливостей росії проти НАТО.

ТОТ України на сфальсифікованих референдумах включатимуть до складу Росії

Росія забирає права на нерухомість у мешканців Маріуполя, які є громадянами України

Українські війська розширюють позиції на схід від річки Оскіл і на північ від річки Сіверський Донець, - ISW

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів