У Новому Роздолі і Дрогобичі відкриють денні центри з кризовими кімнатами (відео)

22:19 29 листопада 2021 р.

Фото до новини

Домашнє насильство та насильство щодо жінок є найпоширенішим порушенням прав людини у світі. Від рук кривдників помирає більше жінок, ніж тих, хто гинуть внаслідок автокатастроф.


Відео: Львівський пресклуб

Про це заявили на сьогоднішньому брифінгу у Львівському пресклубі на тему "Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»: як запобігають і вирішують проблему з насильством на Львівщині", пише Dailylviv.com.

Як повідомила начальниця управління з питань сімейної політики та співпраці з громадським середовищем Уляна Дорош, Львівська ОДА уже декілька років поспіль у такий період посилено працює над інформуванням населення щодо наявності подібної проблеми.
 
''Звично вважати домашнім насильством лише фізичне насильство. Також потрібно розрізняти таке насильство, як психологічне'', - зазначила Уляна Дорош.

Вона нагадала про плани відкриття наприкінці грудня двох денних центрів з кризовими кімнатами у Новому Роздолі та Дрогобичі. Зокрема цьогоріч на базі Львівської обласної дитячої клінічної лікарні "Охматдит" відкрили першу в області кризову кімнату у якій проводять опитування дітей, які зазнали насильства.

''Що більший відсоток звернень постраждалих від насильства осіб, то більший показник того, що жінки стали свідоміші та готові говорити про подібні випадки насильства, а не замовчувати їх. Львівщина є одним із показових регіонів, де робота з подоланням насильства ведеться з особливою завзятістю'', - наголосила вона.

Начальник служби у справах дітей Володимир Лис зазначив, що станом на сьогодні в області перебувають на обліку 1234 дитини, які опинилися у складних життєвих обставинах, а 155 з них потерпіли від насилля. Цього року осиротіло близько двох сотень дітей, що також є частиною тенденції. Зараз формують службу у справах дітей у кожній територіальній громаді для більш ефективної боротьби з насильством.

''Саме тому цією акцією ми закликаємо нікого не стояти осторонь насильства над дітьми'', - сказав Володимир Лис.

Також він повідомив, що з року в рік продовжують формувати мережу та набирати кваліфіковані кадри для зменшення кількості дітей, які є на обліку як такі, що потерпіли від насилля. 

''Наші зусилля спрямовані на зменшення кількості таких дітей шляхом активної роботи служби у справах дітей. Не треба стояти осторонь випадків насильства, адже наша служба реагує на анонімні дзвінки, зокрема. Замовчування подібних випадків породжує більше насильства, тому не потрібно мовчати, а вчасно передавати інформацію про такі протиправні дії компетентним органам'', - наголосив Володимир Лис.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів