Служби у справах дітей є лише в трьох ОТГ Львівщини

10:28 30 листопада 2018 р.

Фото до новини

Львівщина є ініціатором змін до законодавства, які зобов’язують у кожній об’єднаній територіальній громаді (ОТГ) мати службу у справах дітей. Наразі такі структури є лише в трьох ОТГ.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це 29 листопада під час прес-конференції на тему: «Як ОТГ на Львівщині боротимуться зі сучасним рабством», що відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив начальник служби у справах дітей ЛОДА Володимир Лис.

- Створюють ОТГ, але акцент роблять на дороги, народні доми, освітлення, а соціальна складова залишається поза увагою,- наголосив Володимир Лис.

Сьогодні у закладах інституційної системи на Львівщині, за словами Володимира Лиса, є п’ять тисяч дітей, сиріт з них – лише 120. 

- Це – при живих батьках, - каже чиновник. - Зараз відбувається реформа цих закладів, діти повертаються в родини і є загроза втягування їх у рабство, жебракування, проституцію.

Кримінальний кодекс посилив покарання за злочини, пов’язані з торгівлею дітьми.

- Утягнення дітей у жебрацтво кваліфікують як найгіршу форму дитячого рабства. До трьох років позбавлення волі загрожує особам за втягнення дітей у жебракування. 1031 дитина на Львівщині перебуває в складних життєвих обставинах. Але це не повна інформація. Органи місцевої влади не завжди готові це показати - підсумовує Володимир Лис.

Нагадаємо, що на Львівщині з серпня 2018 року і дотепер проведено перші робочі зустрічі у 15 ОТГ та 5 містах обласного значення для глибшого розуміння проблеми торгівлі людьми, виявлення постраждалих від цього злочину та надання їм необхідної допомоги.

Ця робота відбувається в межах реалізації проекту “Впровадження Національного механізму взаємодії (НМВ) суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в тому числі дітьми, у Львівській області”.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів