У кожній ОТГ має бути по 2-3 соціальні квартири, – чиновник

11:39 30 листопада 2018 р.

Фото до новини

У кожній об’єднаній територіальні громаді треба облаштувати по 2-3 соціальні квартири для жертв торгівлі людьми.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це 29 листопада під час прес-конференції на тему: «Як ОТГ на Львівщині боротимуться зі сучасним рабством», що відбулася у Львівському прес-клубі, сказав директор Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ЛОДА Ярослав Бордіян.

- На Львівщині працює Центр соціально-психологічної допомоги для людей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Це можуть бути не тільки громадяни України, але й  іноземці. Торік дві потерпілі громадянки України поверталися з-за кордону додому іпершу допомогу їм надала саме ця установа, - повідомив Ярослав Бордіян.

За його словами, Центр соціально-психологічної допомоги заповнений на сто відсотків. Він працює у двох режимах - як цілодобовий і денний стаціонар. За 12 років через центр пройшло 900 осіб.

Ярослав Бордіян наголошує, що така допомога має бути максимально наближена до потенційних жертв сучасного рабства. Тому в об’єднаних територіальних громадах, на його переконання, треба облаштувати по 2-3 соціальні квартири для жертв торгівлі людьми.

Нагадаємо, що на Львівщині з серпня 2018 року і дотепер проведено перші робочі зустрічі у 15 ОТГ та 5 містах обласного значення для глибшого розуміння проблеми торгівлі людьми, виявлення постраждалих від цього злочину та надання їм необхідної допомоги.

Ця робота відбувається в межах реалізації проекту “Впровадження Національного механізму взаємодії (НМВ) суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в тому числі дітьми, у Львівській області”.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів