Анексовані - мобілізовані: Росія силоміць призиватиме українських чоловіків на війну

09:34 27 вересня 2022 р.

Фото до новини

Російська окупаційна влада не випускає чоловіків у віці до 35 років з окупованого Херсона.

Запланована Кремлем анексія окупованої України може відбутися до або незабаром після 1 жовтня, початку нормального осіннього призову в Росії, щоб забезпечити можливість примусового призову українських цивільних воювати проти України. Таку ситуацію аналізує американський Інститут дослідження війни (ISW), пише Dailylviv.com.

Якщо це станеться, Кремль, швидше за все, накаже Міністерству оборони Росії включити українських цивільних осіб на окупованій і нещодавно анексованій українській території в російський цикл призову, розширивши примусову мобілізацію українських цивільних для боротьби проти України. 

Раніше ISW оцінювало, що одним з мотивів для Путіна провести мобілізацію і анексію територій України разом є розширення примусової мобілізації українських цивільних осіб. Як «російські» громадяни згідно з російським законодавством усі українські чоловіки віком від 18 до 27 років на анексованих територіях мали б право призватися на військову службу.

Російські чиновники вже мобілізували українських громадян на боротьбу проти України. Призначений Росією окупаційний губернатор анексованого Росією Севастополя Міхаїл Развожаєв 25 вересня заявив, що російська влада мобілізувала близько 2000 чоловіків в окупованому Криму та Севастополі в рамках часткової мобілізації Путіна. Це були колишні українські військові, які залишилися в Криму у 2014 році.

Як повідомляв ISW, раніше російська окупаційна влада примусово мобілізовувала мирне українське населення з усіх окупованих областей України в меншій кількості.

Російська влада вже поставила умови для більшої мобілізації українських чоловіків після оформлення анексії. Український радник Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань 25 вересня повідомив, що російська окупаційна влада не випускає чоловіків до 35 років з окупованого Херсона. Український мер окупованого Мелітополя Іван Федоров 26 вересня повідомив, що Кремль доручив російській окупаційній адміністрації Мелітополя сформувати до 10 жовтня добровольчий батальйон чисельністю 3 тис. осіб. Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 26 вересня повідомив, що російські окупанти у Сватовому Луганської області оголосили мобілізацію всім чоловікам у цьому районі та що російська влада в анексованому Луганську так само мобілізує всіх українських чоловіків.

Критика війни в Україні побили і згвалтували гантелею

Застрелив військового комісара за друга, якому прийшла повістка (відео)

Мобілізованих росіян треба буде винищувати ще півтора року

Протести у Санкт-Петербурзі: арешти, штрафи, примусові роботи

Дагестанці збираються на майдан, щоб звільнити Кавказ від путінської мобілізації (доповнено)

У Дагестані стріляють: мешканці повстають проти примусової мобілізації (відео)

Чемпіон світу з універсального бою втік з Росії після того, як йому прийшла повістка (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів