Дагестанці збираються на майдан, щоб звільнити Кавказ від путінської мобілізації (доповнено)

15:13 25 вересня 2022 р.

Фото до новини

Вони вимагають повного скасування мобілізації в Дагестані та повернення додому всіх дагестанців, які воюють в Україні.

У Дагестані на площі у Махачкалі на 15.00 за московським часом заплановане народне зібрання проти мобілізації дагестанців на війну в Україні, пише Dailylviv.com з посиланням на ТК "Утро Дагестана". Це віче організатори за задумом і розмахом прирівнюють до українського Майдану. Головна вимога дагестанців у тому, щоб Путін виступив і оголосив публічно відміну мобілізації для всього Кавказу. "Україна - не наша війна – Україна на нас не нападала! На нас нападала – Москва!" - з таким гаслом дагестанці готуються протестувати у центрі Махачкали.

Кремль мобілізує етнічно неросійські громади з непропорційною швидкістю,- ISW (відео)

У Дагестані навіть у маленьких селах вийшли на акції протесту проти мобілізації, - ISW (відео)

Чемпіон світу з універсального бою втік з Росії після того, як йому прийшла повістка (відео)

У групі ТК Утро Дагестан поширені рекомендації для учасників мітингу: "Як ми сьогодні виходимо з дому? 1). Одягаємо зручний одяг. 2). Одягаємо зручні м'які кросівки. 3). Беремо наплічник. 4). Килимок для намазу, теплий светр. 5). Воду + трохи їжі. Можна Снікерс. 6). Їжу покладіть у маленький дзвінкий банячок + ложка. 6). Power bank, заряджений телефон. 7). Маска антиковідна. 8). Паспорт залиште вдома. 9). Заряджений настрій! 10). Надія на Аллаха".

Дагестанці просять Аллаха захистити їх від провокацій провокаторів і дати учасникам зібрання досягти сьогоднішньої мети - повного скасування мобілізації в Дагестані та повернення всіх дагестанців, які воюють в Україні. І нехай з волі Аллаха це стане прикладом для всіх інших, і вони також звільняться від цієї проблеми кожен у своїх домівках!"

"Нам треба вийти всім – містом! З жінками. Старими і дітьми! Виходимо без зволікань, збираємось групами і рухаємось у центр!" - закликають організатори масової акції, - йдеться у закликах. - Якщо навіть когось сьогодні заберуть, то ми всіх сьогодні ж витягнемо! Один за всіх та всі за одного! Нікого не залишимо! Як тільки ми зберемося - з цієї хвилини - ми диктуватимемо єрмоловському поріддю наші умови"!

Нагадаємо, що під керівництвом генерала Єрмолова російські війська після багаторічної війни окупували Кавказ на початку і в середині 19-го століття. Єрмолов зажив лихої слави серед народів Кавказу своєю жорстокістю і нелюдськими методами під час придушення «бунтарів» і «бандитів», тобто антиросійських повстанців часів Кавказької війни. Єрмолов застосовував тактику - «око за око, зуб за зуб, кров за кров» - не лише щодо самих повстанців, але й також не раз санкціонував знищення мирних поселень, запідозрених у допомозі повстанцям, в тому числі не шкодуючи ні старих, ні жінок, ні дітей.

Пізно ввечері ТК Утро Дагестана повідомив, що за сьогодні у Махачкалі під час протестів затримано силовиками щонайменше 100 осіб. Серед відомих: Анвар Аліомаров, Ніна Гаджієва Нажмутдінова, Саліх Чопалаєв та Марія Юристовська. Завтра в них очікується засідання в суді Радянського району м. Махачкали.

"Тому всіма силами відбивайтеся та відбивайте один одного", - закликав ТК.

Експрезидент Монголії, який вчився у Львові, звернувся до бурятів, тувинців і калмиків

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів