Застрелив військового комісара за друга, якому прийшла повістка (доповнено, відео)

11:32 26 вересня 2022 р.

Фото до новини

Стрільцеві загрожує довічне позбавлення волі.

Руслан Зінін прийшов у військкомат міста Усть-Ілімська і зі словами "Ніхто не воюватиме!" 6 разів вистрілив з обрізу у місцевого військового комісара.

Про це повідомляють у соціальних мережах, пише Dailylviv.com.

Перед тим, як розстріляти військкома, Руслан Зінін повідомив призовникам: «дивіться сюди, є добрий спосіб поїхати додому». Поранений військовий комісар Олександр Єлісєєв помер у реанімації.

Мама 25-річного стрільця розповіла, що останнім часом Руслан проживав у бабусі. У військкомат він пішов добровольцем: хоч повістку йому не надсилали, але вона прийшла його найкращому другові.

«Руслан був дуже засмучений через це, бо друг його в армії не служив. Говорили, що буде часткова мобілізація, а виходить, що беруть усіх», – сказала мати Руслана.

Стрільцеві загрожує довічне позбавлення волі. У росгвардії показали рушницю стрільця – законним власником цієї зброї він не є.

Руслан Зінін розповів слідчим про те, чому він відкрив стрільбу у військкоматі. Вся справа у смерті його друга на СВО та повістці, яка прийшла його братові. 

За словами Зініна, на такий вчинок він наважився після того, як повістку отримав його двоюрідний брат - 21-річний Гуров Василь. При цьому Руслан розповів співробітникам правоохоронних органів, що у березні 2022 року під час спецоперації загинув його найкращий друг, 19-річний Данило.

Путін закручує гайки мобілізації: підписав пакет поправок щодо військової служби

Мобілізованих росіян треба буде винищувати ще півтора року

Росія планує втратити вбитими 300 тисяч військовослужбовців

Путін підписав указ про часткову мобілізацію: кого призовуть (текст)

Мобілізація на росії: як оцінюють її наслідки в США

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів