Критика війни в Україні побили і згвалтували гантелею

00:20 27 вересня 2022 р.

Фото до новини

Його дівчині поліціянти погрожували колективним згвалтуванням.

Учора 21-річний Єгор Штовба, 26-річний Микола Дейнеко і 31-річний Артем Камардін, активіст партії "Яблуко", критично виголошувалися на тему Донбасу, російських солдатів та їхніх родичів під час «Маяковських читань» біля пам'ятника Маяковському у Москві. Активісти оголосили читання, що проводяться щороку, «антимобілізаційними».

Про це повідомила Нова газета.Європа, пише Dailylviv.com.

Згодом квартиру, в якій перебували Штовба, Дейнеко і Камардін, силовики взяли штурмом, виламавши двері. Поліцейські не впустили адвоката до квартири, заявивши, що там проводиться оперативно-розшуковий захід «огляд приміщення».

Усіх трьох чоловіків силовики примусили записати відео з вибаченнями. Згодом затримані у квартирі чули через стіну крики Камардіна. Поліцейські зняли зґвалтування Артема Камардіна гантелею і змусили дивитися це відео його дівчину Олександру Попову.

Силовики також знущалися з активістки Олександри Попової, затриманої разом з Камардіним.

«На мені дуже багато суперклею, тому що силовики приклеювали мені на суперклей стікери до обличчя, намагалися заклеїти рота, виривали волосся, штовхали, загрожували зґвалтуванням уп'ятьох», — розповіла Попова «Новій газеті в Європі».

Також Попова розповіла, що після обшуку з квартири зникло 600 доларів.

Імовірно, все це зробили співробітники спецназу МВС "Грім". Раніше підрозділ перебував у складі розформованої Федеральної служби контролю за обігом наркотиків.

Після цього у телеграм-каналі «112» з'явилося відео із «вибаченнями» затриманих. На відео побитий Артем Камардін обіцяє більше не брати участь «у жодній політичній діяльності, ходити на мітинги, ходи». Раніше Артем Камардін організував під посольством Білорусі у Москві одиночний пікет за те, щоб Білорусь повернула арештовану раніше Софію Сапегу. Інакше, вимагав Камардін, Путін повинен ввести війська в Білорусь і повернути Росії Мінськ.

Сьогодні це другий відомий випадок на росії насильства щодо затриманих за антивоєнні висловлювання з боку співробітників поліції. Раніше про побиття розповіла затримана за розклеювання антивоєнних листівок.

На світлині з ФБ - Олександра Попова:

 

Застрелив військового комісара за друга, якому прийшла повістка (відео)

Мобілізованих росіян треба буде винищувати ще півтора року

Протести у Санкт-Петербурзі: арешти, штрафи, примусові роботи

Дагестанці збираються на майдан, щоб звільнити Кавказ від путінської мобілізації (доповнено)

У Дагестані стріляють: мешканці повстають проти примусової мобілізації (відео)

Чемпіон світу з універсального бою втік з Росії після того, як йому прийшла повістка (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів