Уряд запропонував санкцій проти Кіріла та інших представників РПЦ. Поіменно

19:35 30 серпня 2022 р.

Фото до новини

Кабінет Міністрів України схвалив пропозиції щодо застосування персональних санкцій на 10 років проти керівника російської православної церкви патріарха Кирила та ще семи її представників. Відповідне розпорядження Уряд прийняв на своєму засіданні 30 серпня.

Про це інформує Урядовий портал, пише Dailylviv.com

Список ще розгляне Рада національної безпеки та оборони України та Президент України. Окрім всього, їхнє погодження дозволить з таким же списком звернутися до міжнародної спільноти, аби ввести такі ж санкції в інших країнах.

«російська православна церква підтримує війну росії проти українського народу й щодня благословляє воєнні злочини проти українців. Всі, хто має відношення до цього, мають нести відповідальність. Діяльність цих церковних чиновників з рф суперечить християнським цінностям. Злочинці не мають ховатися за рясами», – зазначив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Члени Уряду схвалили пропозиції запровадити санкції на десять років проти:

16-го патріарха Московського і всієї Русі Кіріла (Гундяєва В. М., 20.11.1946 р.н.);

керівника відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату російської православної церкви митрополита Волоколамського Іларіона (Алфєєва Г. В., 24.07.1966 р.н.);

заступника керівника відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату російської православної церкви протоієрея Миколи Балашова (Балашова, 13.12.1956 р.н.);

митрополита Псковського і Порховського російської православної церкви Тіхона (Шевкунова 02.07.1958 р.н.);

архієпископа Сиктивкарського і Комі-Зирянського російської православної церкви Пітірима (Волочкова, 02.02.1961 р.н.);

протоієрея російської православної церкви, письменника, проповідника та педагога Владімірова Артемія (21.02.1961 р.н.);

митрофорного протоієрея російської православної церкви, проповідника, телеведучого Ткачова Андрія (30.12.1969 р.н.);

російського православного богослова, педагога і публіциста, доктора богослов’я, заслуженого професора Московської православної духовної академії і семінарії Осіпова Олексія (31.03.1938 р.н.).

Санкції передбачають: блокування активів, припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень Україною, призупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань, заборона на участь у приватизації та оренді держмайна, припинення культурних обмінів та співробітництва, анулювання офіційних візитів тощо.

Таке рішення Кабінет Міністрів України прийняв з метою захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету та територіальної цілісності України.

Пропозиції до санкційного списку підготували Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Державною службою України з етнополітики та свободи совісті.

Львівська обласна рада прийняла заяву про заборону православної церкви Московського патріархату

Собор ПЦУ закликав УПЦ МП відректися москви та об’єднатися в єдину помісну церкву

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів