Два митрополити з України не поїхали на синод Російської православної церкви, яка благословляє війну

18:49 24 березня 2022 р.

Фото до новини

24 березня в Даниловому монастирі в Москві патріарх Російської православної церкви Кіріл очолив роботу засідання синоду.

На синоді відсутні чотири митрополити: України, Молдови, Литви. Про це повіломила РІСУ, пише Dailylviv.com.

В офіційному повідомленні пресслужби Російської православної церкви сказано, що у зв'язку з міжнародною обстановкою Митрополит Київський та всієї України Онуфрій (УПЦ Московського патріархату), митрополит Кишинівський та всієї Молдови Володимир, митрополит Віленський та Литовський Інокентій і митрополит Бориспільський та Броварський Антоній (УПЦ Московського патріархату) не змогли прибути на засідання.

Деякі оглядачі розцінили відстуність цих митрополитів, як політичний демарш. Зокрема, доктор політичних наук, соціолог релігії, керівник Центру з вивчення проблем релігії та суспільства Інституту Європи РАН Роман Лункін прокоментував це так:

"Голова УПЦ МП та його керуючий справами відсутній на Синоді зі зрозумілих причин, голова Молдовської Церкви Митрополит Володимир - щоб не дражнити молдовські еліти, бо місцеві політики давно вимагають від нього засудити Росію. Митрополит Віленський та Литовський Інокентій ообисто написав листа про те, що з патріархом Кірілом він не згоден: "У нас тут, у Литві, демократія, а у вас незрозуміло що відбувається".

Патріотів України, які є парафіянами Московського патріархату, закликають переходити в ПЦУ

Президент підписав закон про конфіскацію майна росії в Україні

Віра у перемогу над Росією переважає в усіх регіонах країни, - дослідження

У церквах Львова битимуть у дзвони до кінця війни (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів