У церквах Львова битимуть у дзвони до кінця війни (відео)

00:08 9 березня 2022 р.

Фото до новини

Від сьогодні, 8 березня, у церквах Львова лунатимуть дзвони. Як зазначив Димитрій, митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ, ці дзвони миру лунатимуть щоденно о 18.00 год. до закінчення війни.


Відео: Львівський пресклуб

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Церква шукає будь-які способи для того, щоб зупинити війну у нашій Україні. Ми, звичайно, мобілізуємося навколо молитви, особливо зараз, коли розпочався Великий піст. Але ми хочемо, щоб люди всієї планети і влада всіх країн почули ще й голос небес.

Бо дзвони – це голос небес: вони закликають до храму на молитву, сповіщають важливу подію і кличуть на тривогу. Ми вважаємо, що ці дзвони, які ініціювала сьогодні Львівська міська рада і сам мер Андрій Садовий, – це дзвони миру, які будуть лунати зі Львова до Києва.

І, думаю, що з Києва по всьому світу буде заклик від нашої столиці для того, щоб зупинити цю страшну кровопролитну війну і ворога, який напав на нас віроломно. Хоча насправді війна у нас уже триває 8 років, а тепер вона перенеслася на всі терени України. Ми віримо, що постом, молитвою і дзвонами ми зупинимо ворога.

Ці дзвони будуть звучати до кінця війни, до останнього дня, який сповістить нашу перемогу. О 18.00 год. по Львову вони звучатимуть рівно 3 хвилини», - розповів Димитрій, митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ.

Нагадаємо, напередодні міський голова Львова Андрій Садовий закликав увесь світ щоденно о 18:00 за київським часом бити у дзвони на підтримку України. Відповідне звернення мер міста оприлюднив на своїй сторінці у соціальній мережі.

На Львівщині з наступного тижня розпочнуть навчання

У Львові оптимізували роботу автобусів: курсують на важливих маршрутах і для потреб біженців (відео)

До Львова евакуювали музикантів Луганської обласної філармонії

На Львівщині заховали музейні експонати від воєнних загроз

Львову потрібні мобільні центри для тимчасового перебування ВПО

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів