У Росії заарештували 15-х українських прикордонників, яких витіснили до РФ її «Гради»

10:01 17 липня 2014 р.

Один із заарештованих українських солдатів – Іван Сацик з міста Буча Київської області.

Один із заарештованих українських солдатів – Іван Сацик з міста Буча Київської області.
Фото: podrobnosti.ua

Як повідомляє луганський журналіст Всеволод Филимоненко, п 'ятеро наших полонених військовослужбовців – важко поранені.

Телеканал «Інтер» інформує сьогодні, 17 липня, в повідомленні «ФСБ заарештувала 15 українських прикордонників, які рятувалися в Росії від «Граду» (фото, список)»:

«Обстрілюючи український прикордонний у середу в прикордонному районі Луганської області, терористи залповим вогнем витіснили 15 українських прикордонників на територію Росії, де їх заарештували представники ФСБ.  П'ятеро наших солдатів були важко поранені, повідомляє луганський журналіст і активіст Всеволод Филимоненко. 

«У прикордонному районі Луганської області українська 72-я погранбрігада у складі 15 бійців займалася вантаженням трупів в рефрижератор. У цей час, бойовики ЛНР почали обстріл наших солдатів з системи «Град», – пише журналіст на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

За його словами, наші бійці встигли піти в притулок, але обстріли не припинялися.  «Довелося відступати, терористи залповим вогнем витіснили українських солдатів на територію РФ, де їх вже чекали співробітники ФСБ. Комітетники заарештували всіх до єдиного і доставили в госпіталь в російському Гуково», – повідомляє Філіміненко.

За його словами, зараз, госпіталь знаходиться в оточенні поліції Росії, а в будівлі працюють десятки російських журналістів. За наявною у активіста інформацією, керівництво АТО вже зв'язалося з прикордонною службою Росії з питання видачі прикордонників українській стороні, але там порекомендували звертатися до верховному головнокомандувачу збройними силами Росії і поклали слухавку. 

Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає. При цьому такі російські медіа як «ИТАР-ТАСС і телеканал «LifeNews» повідомляють про те, що в середу 15 українських прикордонників отримали поранення і нібито самі звернулися за допомогою до російських колег, після чого були доставлені в медичні заклади міста Гуково, де їм надана необхідна лікарська допомога .  Також цю інформацію підтвердив керівник прес-служби Управління прикордонної служби ФСБ Росії по Ростовській області Василь Малаев. 

Крім того, в російській пресі і на сторінках деяких користувачів соціальних мереж з'явилися списки імен поранених українських бійців. 

Список у російських колег складається з десяти прізвищ: 

1. Лагус С.А. 1984 р. н. 

2. Могилевец С.А. 1984 р. н. 

3. Вальченко А.І. 1982 р. н. 

4. Ковтун Ю.А. 1968 р. 

5. Певрашов Е.А. 1993 р. 

6. Сацик І.Ю. 1985 р.н.. 

7. Русу В.А. 1979 р. 

8. Горковенко В.А. 1985 р.н.. 

9. Щербак О.Ю. 1989 р. 

10. Гробиль А.А. 1989 р. 

Як повідомляли «Podrobnosti.ua», в середу в мережі з'явилося відео очевидців, де установки бойової машини «Град» стріляють з російського села Гуково Ростовської області з української селищу Бірюкове.  З боку Росії також обстрілювали прикордонників з «Граду» в районі прикордонпункти Ізварине Луганської області, де загинули 8 бійців і командир».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів