ЛМР закликає львів'ян завтра пересісти на велосипеди, щоб доїхати на роботу

13:06 18 вересня 2024 р.

Фото до новини

Завтра, 19 вересня, в межах Європейського тижня мобільності, у Львові вже вдев’яте відбудеться традиційний осінній день «Велосипедом на роботу».

Відтак львів’ян закликають долучитися до заходу та пересісти на двоколісний транспорт. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

У межах акції мешканців запрошують на велосніданок, що розпочнеться о 8:30 год на пл. Ринок, біля фонтану «Нептун». Тут можна буде придбати каву від велокафе «Ангар», пригоститися смаколиками, поспілкуватися. А опісля - вирушити на своєму двоколісному до своїх офісів чи інших потрібних локацій.

Мета акції незмінна – популяризувати велосипед як вид транспорту та заохотити мешканців їздити двоколісним на роботу, навчання чи в інших справах.

«Велосипед - це екологічний вид транспорту, який дозволяє досить легко пересуватись містом, розраховувати свій час приїзду і не залежати від дорожньої ситуації», - наголосили в управлінні транспорту ЛМР.

Нагадаємо, на сьогодні протяжність велосипедної мережі Львова складає понад 130 км. Зокрема, цьогоріч велоінфраструктуру облаштувати на вул. Віденській, на перехресті вулиць Зелена – Сихівська та Стрийська – Наукова. А до 2033 року у Львівській громаді хочуть облаштувати ще не менше 150 км доріжок та смуг для велосипедистів. До слова, першу велодоріжку у місті збудували у 2011 році.

Нагадаємо, 100 жінок посадять за кермо автобуса. Кому нададуть перевагу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів