Е-квиток допоміг. У Львові озвучили нову зарплату водія автобуса

20:51 17 вересня 2024 р.

Фото до новини

Після впровадження е-квитка у Львові, комунальне АТП-1 має можливість платити водіям конкурентну заробітну плату.

Про це повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, пише DailyLviv.com.

«Після запуску е-квитка, за останні 9 місяців, ми мали можливість підвищити заробітну плату АТП-1 на 60%. Сьогодні зарплата водія  — близько 45 тис. грн. Це офіційна заробітна плата, зі сплатою всіх податкових платежів, нарахувань. Тож це дає і стаж і соціальні гарантії», - сказав Олег Забарило.

Посадовець зауважив, що після впровадження е-квитка у Львові, підприємство має можливість платити водіям конкурентну заробітну плату. 

Керівник ЛК АТП-1 Сергій Климчук уточнив, що на руки водії отримують в середньому від 30 тис. грн. «За якісну і сумлінну роботу можна отримати і до 40 тис. грн. Раніше наші водії переходили на обласні маршрути, чи на міжнародні перевезення. Після підняття рівня зарплати водії до нас прийшли, хоча їх все-таки не достатньо. Через це ми не можемо  збільшити кількість транспорту на окремих маршрутах, додати ранкові чи вечірні рейси»,  - зазначив Сергій Климчук.

Читайте також: Вода і каналізація під загрозою. Львівводоканалу бракує 200 працівників

Олег Забарил пояснив дефіцит кадрів тим, що всі  водії – це чоловіки, частина з них є військовозобов’язані. А законодавство дозволяє бронювати лише 50% військовозобов’язаних. Тому частину водіїв призивають на військову службу.

«Цього тижня у нас відбувається Форум міської мобільності, і ми детально з представниками інших міст проговорюємо проблемні питання, з якими стикаються громади, зокрема, комунальні перевізники, і бачимо, що ця проблема є єдиною для всієї України. Всі  наші водії зараз – це чоловіки, частина з них є військовозобов’язані. А законодавство дозволяє бронювати лише 50% військовозобов’язаних. Тому все-таки частину водіїв призивають на військову службу. Тож ми відчуваємо гострий брак водіїв, як приватного, так і комунального транспорту. Тож навчання жінок-водійок громадського транспорту — це хороша ініціатива, що дозволить нам збільшити кількість водіїв. А це своєю чергою дасть можливість поліпшити якість перевезень у місті, зокрема щодо вечірніх рейсів, і загалом збільшити коефіцієнт присутності транспорту на маршрутах», - зазначив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

У комунальному АТП-1 сьогодні є близько 100 вакансій водіїв. Львівелектротрансу бракує близько 80 водіїв трамваїв та тролейбусів.

Нагадаємо, з 4 вересня триває реєстрація на проєкт «Розширення професійного потенціалу жінок у сфері пасажирських перевезень». Це безоплатна програма для розвитку професійних навичок майбутніх водійок автобусів.

Читайте такожУ Польщі бракує понад 130 тисяч водіїв вантажівок. Скільки платять

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів