У Польщі бракує понад 130 тисяч водіїв вантажівок. Скільки платять

22:26 16 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Така ситуація склалася, серед іншого, через відтік водіїв з України.

Про це повідомляє InPoland, пише Dailylviv.com.

Оскільки кількість водіїв з України зменшується, польські компанії наймають все більше людей з інших країн. Ще однією причиною є вихід багатьох працівників на пенсію.

Як розповів Мацей Вронський, президент Асоціації роботодавців Польщі в галузі транспорту та логістики, середній вік водіїв значно вищий, ніж у працівників інших професій — 45 років.

За даними транспортних компаній, середня зарплата, на яку зараз може розраховувати новий водій, становить 8,5-10,5 тис. злотих нетто. Попри те, що кількість українських водіїв значно зменшилася, вони й досі є найчисленнішою групою іноземців у цій галузі.

Все більше водіїв з Білорусі працюють у польських транспортних компаніях. Рік тому їх було понад 28 тисяч, зараз — понад 58 тисяч. Ще більш помітний приріст спостерігається серед водіїв з Казахстану. Ще рік тому їх було менш як 100, а зараз — понад 900, тобто майже їх кількість зросла в десять разів.

Перевізники, однак зазначають, що проблема дефіциту водіїв зараз менш відчутна, оскільки на ринку спостерігався спад попиту на транспорт. Це, своєю чергою, є результатом падіння виробництва в Європі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів