США схвально оцінюють план Зеленського щодо закінчення війни

19:19 17 вересня 2024 р.

Фото до новини

Вашингтон радитиметься з партнерами, як посприяти такому плану.

Сполучені Штати Америки вже ознайомилися з планом президента Володимира Зеленського щодо закінчення війни. Про це під час пресконференції, присвяченій початку нової 79 Генеральної Асамблеї ООН повідомила постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд. Про це повідомив Голос Америки, пише DailyLviv.com.

"Ми бачили мирний план президента Зеленського. Ми вважаємо, що він викладає стратегію та план, які можуть працювати. І нам потрібно побачити, як ми можемо сприяти цьому, спілкуючись з усіма главами держав, які будуть тут, у Нью-Йорку. Отже, знову ж таки, ми сподіваємось досягти певного прогресу. Ось для чого ми тут", - заявила американська посолка.

16 вересня у своєму вечірньому зверненні Зеленський повідомив, що Україна визначила необхідні пункти плану перемоги у війні проти РФ та готова вже наступного тижня представити його союзникам. План, за словами українського президента, стане важливим кроком у забезпеченні підтримки на глобальній арені та посиленні міжнародного права.

В інтерв’ю CNN Зеленський анонсував, що представить цей план на зустріч з президентом США Джозефом Байденом, яка має відбутися в рамках "тижня високого рівня" під час відкриття 79 Генеральної Асамблеї ООН.

План перемоги України, за словами Зеленського, складається із п'яти пунктів. "Я буду говорити з ним, як зміцнити нас перед Самітом миру, щоб ми займали сильну позицію. Бо дипломатичні рішення - вони хороші, якщо ти сильний. Інакше Путін не буде брати в цьому участі", - зауважив глава держави.

Президент відзначив, що серед пунктів плану "чотири - основні пункти" і ще один, який "нам потрібен після війни".

Не існує жодного плану з припинення війни, де фігурувало б замороження конфлікту, припинення вогню або передача Росії якихось територій – про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, повідомляє Радіо Свобода.

Подоляк в ефірі телеканалу «Настоящее время» наголосив, що офіційна позиція Києва лише одна: війна має закінчитися поразкою Росії.  

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів