«Град», С-300, «Іскандер», північнокорейські KN23 знищені на складах БК в Тверській області

09:10 18 вересня 2024 р.

Фото до новини

Під час атаки дронів на Торопець Тверської області в ніч на 18 вересня було завдано удару по важливому складу.

Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрій Коваленко, пише DailyLviv.com.

"На великому складі в місті Торопець у Тверській області росіяни зберігали ракети до "Град", С-300 та С-400", - розповів він.

Також, за його даними, там зберігались вироблені балістичні ракети до "Іскандер". Крім того, росіяни починали створювати запас північнокорейських KN23.

У ніч на 18 вересня у Торопці Тверській області сталася пожежа. Вона виникла на тлі атаки дронів та роботи протиповітряної оборони в регіоні.

Оновлено 11:07

Як повідомляє джерело в Головному управлінні розвідки України, внаслідок удару було уражено арсенал комплексного зберігання ракет, боєприпасів та вибухових матеріалів. Зокрема, було знищено значні запаси північнокорейських балістичних ракет KN23, ракети до РСЗО "Град", систем ППО С-30 та балістичні ракети до системи "Іскандер".

За інформацією джерела в ГУР МОУ, арсенал був уражений дронами-камікадзе українського виробництва. Загалом в атаці було задіяно більше сотні ударних безпілотників. Відстань до цілі від державного кордону України складає близько 500 кілометрів.

Читайте також: У Тверській області рф, де горить склад БК, зафіксували майже 20 землетрусів

Внаслідок удару на території арсеналу відбулися чисельні вибухи з подальшою детонацією боєкомплекту. В населеному пункті Торопець розпочалася часткова евакуація населення. Детальні результати ураження військового обʼєкту наразі зʼясовують.

Нагадаємо, у серпні ГУР підтвердило знищення Су-34 і складу БК на аеродромі «Морозовск».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів