Львів може розірвати контракт з польським підрядником на будівництво сміттєпереробного заводу

11:40 18 вересня 2024 р.

Фото до новини

ЛКП “Зелене місто” може розірвати контракт з польською компанією “Control Process SA” на будівництво заводу з механіко-біологічної переробки ТПВ у Львові.

Така ситуація стала наслідком порушення підрядником істотної умови контракту. Про це повідомили в ЛКП «Зелене місто», пише DailyLviv.com.

За словами директора підприємства Олександра Єгорова, польський підрядник не продовжує безумовну банківську гарантію в сумі 3,6 млн євро на виконання контракту. Якщо контракт буде розірвано, ця сума повинна надійти в бюджет Львова.

Таке порушення контракту ставить під великий ризик продовження будівництва заводу з чинним підрядником. Наразі тривають консультації щодо подальших юридичних дій.

Читайте також: У Львові збудують сміттєпереробний завод, який не вирішить проблему ТПВ

«Комунальне підприємство має нестандартну ситуацію, під загрозою розірвання угоди з підрядником “Control Process SA”. Він порушив основну вимогу контракту – ненадання банківської гарантії на суму 3,6 млн євро на виконання робіт. Така ситуація ставить під великий ризик взагалі продовження цього контракту. Тривають юридичні консультації щодо подальших дій і намірів, які буде виконувати наше підприємство.

На цей момент це вся інформація, яку можемо надати. Зараз юристи опрацьовують всі прогнози, пропрацьовують правову позицію. Як тільки вона в нас буде готова, ми зможемо надати її додатково», – розповів Олександр Єгоров директор ЛКП «Зелене місто».

Читайте також: Львівський сміттєпереробний завод, який ще не збудували, уже домовився про продаж пластика приватному підприємству

Нагадаємо, будівництво заводу у Львові розпочалося у серпні 2021 р. Проте через введення воєнного стану, роботи з будівництва були змушені призупинити.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів