У Польщі розпочали набір на нову добровольчу строкову військову службу: відкрито 70 пунктів

15:12 21 травня 2022 р.

Фото до новини

У Польщі розпочавли набір на добровольчу строкову військову службу - новий вид служби, запроваджений Законом про захист Вітчизни. З цієї нагоди у всій Польщі тривають військові «пікніки»

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

21 травня розпочався набір на добровольчу строкову військову службу. З цієї нагоди у 32 населених пунктах Польщі відбуваються так звані військові «пікніки» під гаслом «Приєднайся до добровольчої військової служби».

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак на відкритті військового «пікніку» у місті Красник Люблінського воєводства повідомив, що цього року в армії відкрито 15 тисяч вакансій.  

«Ми всі чудово знаємо, що відбувається за нашим східним кордоном. Ми усвідомлюємо загрозу. Це реальна загроза. Росія напала на Україну. За нашим східним кордоном триває війна. Найкращою, найефективнішою відповіддю на цю загрозу є зміцнення польських збройних сил. Саме тому ми вирішили почати набір на добровольчу строкову військову службу», - повідомив міністр.

Очільник Міноборони Польщі наголосив, що сильну польську армію мають підтримувати цивільні особи, які пройшли відповідну підготовку. Військова служба, у свою чергу, дасть їм змогу отримати нові навички, які будуть цінними і «в цивільному житті».

Під час заходів можна буде записатися до лав добровольців, однак заявки також прийматимуться у 70 пунктах набору.

Москва погрожує Варшаві такою атакою, як по Яворівському полігоні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів