Польща висилає з країни всіх 45 російських дипломатів

12:22 23 березня 2022 р.

Фото до новини

Посла Російської Федерації в Польщі Сергія Андрєєва терміново викликали до Міністерства закордонних справ, повідомив Пьотр Мюллер.

Зі свого боку речник міністра координатора спецслужб Станіслав Жарин повідомив, що Агентство внутрішньої безпеки виявило 45 осіб - співробітників російських спецслужб та пов'язаних з ними осіб, які користуються дипломатичним статусом у Польщі.

Про це повідомляє "Польське радіо", пише Dailylviv.com.

"Агентство внутрішньої безпеки виявило 45 осіб - офіцерів російських спецслужб та пов'язаних з ними осіб, які мають дипломатичний статус у Польщі", - повідомив речник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин.

Матеріали ABW доводять, що діяльність виявлених офіцерів і людей, які з ними співпрацюють, слугує реалізації проектів російської розвідки, спрямованих на дестабілізацію Республіки Польща та її партнерів на міжнародній арені, а також загрожує інтересам і безпеці Польщі, зазначив Жарин.

У зв’язку з політикою Росії щодо Республіки Польща та її союзників, а також з огляду на російську агресію проти України, Голова Агентства просить вислати зазначених осіб з території Республіки Польща. Серед офіцерів, на яких поширюється дія заявки, є співробітник російських служб, діяльність якого була виявлена ​​в ході розслідування щодо громадянина Польщі, затриманого 17 березня цього року. за підозрою у шпигунстві. Співробітники російських спецслужб порушують польське законодавство та положення Віденської конвенції, використовуючи статус дипломата для здійснення розвідувальної діяльності.

Станіслав Жарин також повідомив, що Агентство внутрішньої безпеки зафтримало поляка, який мав шпигувати від імені російської цивільної розвідки СРВ. Заарештований Агентством внутрішньої безпеки чоловік працював в архіві РАГСу столиці Варшави. з Варшави. Як підкреслив Жарин, через характер документації, до якої він мав доступ, ми вважаємо, що його діяльність і співпраця з російськими службами становили реальну загрозу безпеці держави.

Неофіційно. Дим над посольством: росіяни спалюють документи у Варшаві

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів