Міністр закордонних справ Польщі представив план перемоги над Росією

16:32 25 березня 2022 р.

Фото до новини

Міністр закордонних справ Польщі проф. Збіґнєв Рау у статті для видання «Politico» запропонував план перемоги над Росією. Міністр Рау водночас наголосив на необхідності співпраці між європейською спільнотою і Україною.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Міністр закордонних справ Польщі проф. Збіґнєв Рау у фейлетоні для видання «Politico» запропонував план перемоги над Росією. План складається з п’яти пунктів і де факто є планом перемоги всього вільного світу над росією.

Згідно із запропонованим планом:

По-перше, Україна має отримати всю необхідну зброю для боротьби з російським агресором.

 «владімір путін не шукає компромісів. Він напав на Україну, маючи на меті  відродити російську імперію. Він вимагає беззаперечної капітуляції України, і навіть якщо не досягне своєї мети, то так просто не здасться. Єдиний спосіб, як міжнародне співтовариство може на нього вплинути, - це озброїти Україну до зубів, - зазначає проф. Рау.

По-друге, союзники США в усьому світі повинні більше інвестувати в оборону.

«Вторгнення росії в Україну свідчить про те, що вона стала більш агресивною та менш передбачуваною. Сполучені Штати повинні розпочати швидке переозброєння своїх партнерів і союзників, у тому числі й України, заохочувати їх за допомогою програми позик, подібної до тієї, яку США запровадили під час Другої світової війни» - зазначає міністр Рау.

По-третє, НАТО має негайно посилити військову присутність на своєму східному фланзі в Європі.

 «Цей крок має на меті не лише збільшити довіру до наших можливостей у  стримуванні агресора, а й бути відповіддю росії на її легковажне ставлення щодо збереження миру в Європі», – додає очільник МЗС Польщі.

По-четверте, путін не повинен мати ілюзій щодо того, як довго триватимуть санкції.

 «Санкції мають тривати доти, доки росія не покине усіх територій у межах кордонів України, визнаних міжнародною спільнотою, не візьме на себе зобов’язання знову виконувати положення Будапештського меморандуму та не виплатить воєнних  репарацій», – вважає проф. Рау.

По-п’яте, вартість цієї війни має бути катастрофічною для Росії, не лише з фінансової точки зору.

«Міжнародна спільнота має притягнути до відповідальності  і військових злочинців, і тих хто втілив цю війну в реальність. Ми не можемо допустити, щоб винуватці воєнних злочинів в Україні залишилися безкарними», – йдеться в коментарі міністра Рау.

Збіґнєв Рау також зазначив, що міжнародна спільнота має підготувати план відбудови України, використовуючи в тому числі майно, конфісковане у російських олігархів, які підтримують агресивну політику путіна. На думку міністра, мільйонам українців потрібно запропонувати кращу перспективу для їхньої країни.

 «Для цього ми повинні інтегрувати Україну з Європою – вільною і, сподіваємось, мирною», – наголосив проф. Рау.

Польща прийняла більше біженців з України, ніж їх прибуло до всього ЄС у 2015 році

Президент США Джо Байден прилітає до Польщі і відвідає Ряшів, що за 100 км від кордону з Україною

Від сьогодні у Польщі гривню можна обміняти на злоті у PKO Bank Polski

Лондон має намір надати 30 млн євро на зарплату українським військовим

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів