Тисячі росіян виїхали до Вірменії, Білорусі, Грузії, Сербії, Казахстану і Монголії: що зробить Казахстан

16:35 22 вересня 2022 р.

Фото до новини

Казахстан заявляє, що не видаватиме дозвіл на постійне проживання російським громадянам без дозволу Москви, оскільки велика кількість росіян хоче виїхати після оголошення Кремлем про часткову військову мобілізацію.

Про це інформує RFE/RL, пише Dailylviv.com.

22 вересня спікер парламенту Маулен Ашимбаєв заявив журналістам в Астані, що правоохоронні та міграційні органи центральноазіатської держави працюють відповідно до закону, розглядаючи заявки іноземних громадян, у тому числі росіян, на отримання постійного місця проживання в країні.

«Наші офіційні установи не будуть видавати посвідки на проживання особам, які не нададуть документів, які підтверджують, що країни їхнього громадянства не заперечують проти їх переїзду до Казахстану», - сказав Ашимбаєв.

«Загалом державні органи знають про ситуацію (щодо різкого збільшення кількості громадян Росії, які в’їжджають в країну). Ми ведемо переговори з цього приводу».

Після того, як 21 вересня президент Росії владімір путін оголосив часткову військову мобілізацію, тисячі росіян виїхали до країн, куди росіяни можуть в'їхати без віз, таких як Вірменія, Білорусь, Грузія, Сербія, Казахстан і Монголія.

Росія планує втратити вбитими 300 тисяч військовослужбовців

Путін привів війну до будинку кожного росіянина

Перед записом телепромови путіна троє високопосадовців попросилися у відставку

путін розкаже, кому не виїхати з росії

У США заявили, що путін, ймовірно, оголосить загальну мобілізацію

Бермудський трикутник: секретар РНБО відреагував на мобілізацію на Росії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів