Основні послуги та види допомоги, що надає міграційний юрист

21:35 8 червня 2022 р.

Фото до новини

Три завдання міграційних юристів: проконсультувати, роз'яснити, розповісти.

У цьому році значна кількість людей змінили місце проживання. Люди, які мали гроші придбали нове житло, та навіть допомогу від держави. Проте низка біженців та вимушених переселенців стикнулися з шахрайством. Зокрема це порушення під час оренди житла, коли орендодавці виселяють людей без причини та не повертають кошти. Допомогти розв'язати суперечливі питання зможе юрист по нерухомості, який поверне кошти. Процвітає шахрайство з продажу нерухомості, коли власник намагається позбутися майна, що знаходиться під арештом.

Які послуги надають міграційні юристи та адвокати іноземцям?

На жаль, невелика кількість людей добровільно вивчає законодавство своєї країни, тому говорити про чужу немає сенсу. Дуже часто, іноземці прибувають в Україну та практично нічого не знають про особливості міграційного права. Деякі намагаються розібратися в ньому, але зрозуміти всі нюанси вдається не завжди. Міграційне законодавство створене не найдоступнішою мовою і складається з безлічі законів, указів, адміністративних актів, що часто змінюються. Встежити за всім цим може тільки людина, яка має з цим справу, та володіє професійними знаннями, навичками, тобто міграційний юрист в Києві.

Завдання міграційних юристів:

  • проконсультувати мігранта з питань оформлення легального статусу в Україні;
  • роз'яснити, які документи, куди і в які терміни потрібно подавати;
  • розповісти, як оформити патент та обрати найбільш підходящу схему отримання громадянства.

У послуги міграційних юристів також може входити заповнення всіх необхідних бланків, супровід клієнта до міграційних органів під час подання документів.

Суперечливі питання, які зможе вирішити міграційний адвокат

Крім того, міграційний адвокат, може виступати захисником прав своїх іноземних клієнтів у суді. Може оскаржити відмову у прийомі документів на отримання роботи, довести неправомірність дії працівників Управління з питань міграції. Наприклад, допомога біженцям в Україні може знадобитися і в більш педантичних ситуаціях, таких, як набуття статусу біженця, набуття громадянства України особою без громадянства, відновлення громадянства.

Надзвичайний випадок, коли без міграційного адвоката іноземцю практично не обійтися — це ситуації, коли закон уже було порушено, а санкції накладено. Наприклад, якщо мігрант отримав заборону на в'їзд до країни, або щодо нього прийнято рішення про депортацію або адміністративне видворення. Міграційний адвокат встановить причину накладення санкцій, ретельно проаналізує ситуацію та намагатиметься знайти вагомі підстави для оскарження вироку в судовому порядку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів