ЄС призупинить дію візової угоди з Росією

22:17 31 серпня 2022 р.

Фото до новини

Очікується, що призупинення дії візової угоди призведе до значного зменшення кількості туристичних віз, що видаються громадянам Росії. Вони будуть дорожчими, а процес оформлення візи стане довшим і складнішим.

Є згода країн-членів Євросоюзу призупинити дію візової угоди з Росією, — заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель. Тема віз для російських громадян обговорювалася під час неформальної зустрічі глав МЗС у Празі. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Очільник дипломатії ЄС заявив, що з середини липня помітно збільшилася кількість громадян Росії, які перетинають кордони з країнами ЄС, що становить загрозу для цих країн.

«Більше того, ми бачимо, що багато росіян подорожують заради задоволення або за покупками так, наче в Україні не було війни», — зазначив Жозеп Боррель.

Очікується, що призупинення дії візової угоди призведе до значного зменшення кількості туристичних віз, що видаються громадянам Росії. Вони будуть дорожчими, а процес оформлення візи стане довшим і складнішим.

Голови МЗС також ухвалили, що країни-учасниці не визнаватимуть російські паспорти, видані на окупованих територіях. Також було домовлено, що Єврокомісія розробить рекомендації щодо вже виданих росіянам віз.

Угода з Росією була укладена в 2007 році і спростила отримання віз громадянами РФ. Після російського вторгнення в Україну частину віз, яка стосується урядовців і бізнесменів, призупинили. Тепер обмеження стосуватимуться і туристичних віз.

Жозеп Боррель зазначив, що ситуація в країнах ЄС, які межують з Росією, стала викликом. Він додав, що ці країни, відповідно до положень Шенгенської угоди, можуть запровадити подальші обмеження прикордонного руху. Польща, серед іншого, доклала зусиль, щоб повністю призупинити видачу росіянам туристичних віз країнами Європейського Союзу. До цього також закликав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Від 24 лютого до ЄС в’їхало майже 1 мільйон росіян: які кордони перетинали

У Криму тисячі громадян рф евакуюються в бік Керченського мосту, - Чубаров

Громадянам України рекомендують негайно виїхати з РФ

Польща припиняє видачу віз громадянам Росії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів