Від 24 лютого до ЄС в’їхало майже 1 мільйон росіян: які кордони перетинали

09:26 26 серпня 2022 р.

Фото до новини

Дані Європейського агентства прикордонної та берегової охорони оприлюднив повідомив естонський портал ERR.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Від початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну майже 1 мільйон громадян Росії легально в’їхало до Європейського Союзу. Понад 60 відсотків перетнуло кордони з Естонією або Фінляндією. Опісля більшість повернулася до РФ. Про такі дані Європейського агентства прикордонної та берегової охорони (Frontex) у четвер, 25 серпня, повідомив естонський портал ERR.

Статистичні дані євросоюзного агентства свідчать про те, що від 24 лютого кордон з Естонією перетнули майже 282 тис. громадян Росії, а з Фінляндією – майже 330 тисяч.

Інші європейські країни, які межують з Росією, також зафіксували в цей період прибуття значного числа російських громадян. У випадку Литви, яка має кордон із Калінінградською областю РФ, це було приблизно 132,5 тис. росіян і приблизно 142,5 тис. білорусів. До Польщі, яка також межує з Калінінградською областю, в’їхало приблизно 26,5 тис. громадян Росії.

Норвегія, яка входить до Шенгенської зони, але не належить до Європейського Союзу, і також межує з РФ, зафіксувала прибуття понад 8 тис. росіян. А до Латвії, яка відразу після російського повномасштабного вторгнення в Україну перестала видавати шенгенські візи громадянам Росії і ввела обмеження для росіян, які мають шенгенські візи, видані іншими країнами, прибуло приблизно 35 тис. осіб з РФ.

Щоб перетнути кордон з ЄС, росіяни використовують також треті країни, зокрема Грузію, Туреччину, Сербію та Об’єднані Арабські Емірати.

Україна запроваджує візовий режим в’їзду для громадян рф

У Криму тисячі громадян рф евакуюються в бік Керченського мосту, - Чубаров

Громадянам України рекомендують негайно виїхати з РФ

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів