Усі 27 країн-членів ЄС погоджуються надати Україні статус кандидата

14:06 21 червня 2022 р.

Фото до новини

27 країн-членів Європейського Союзу мають намір офіційно надати Україні статус кандидата наступного тижня після зустрічі послів ЄС у понеділок. Ніхто не виступив проти такого рішення, за словами людей, знайомих з цим питанням.

Про це інформує Bloomberg, пише Dailylviv.com.

Минулого тижня Європейська комісія рекомендувала надати Україні статус, що стало першим, але дуже символічним, кроком на довгому шляху до членства в ЄС. Виконавча влада блоку у своїй думці включала умови, які Києву доведеться виконувати в майбутньому з питань верховенства права, правосуддя та боротьби з корупцією.

Блок також має намір підтримати думку комісії щодо надання статусу кандидата Молдові, а також Грузії, якщо вона спершу виконає конкретні додаткові умови, сказали люди, які попросили не називати їх, оскільки обговорення є приватними. Цей статус є особливо важливим для України, яка так багато свого політичного майбутнього вклала у тісніші стосунки з Європою, оскільки шукає моральної підтримки у протидії російській агресії.

Лідери ЄС зустрінуться в Брюсселі 23-24 червня, коли очікується, що рекомендації комісії отримають зелене світло. Остаточне рішення про надання статусу та будь-які додані умови мають бути затверджені всіма державами-членами, перш ніж воно стане остаточним. Згідно з проєктом висновків саміту, запропонована форма формулювання ще не написана.

«Зараз настав час визнати, що майбутнє України, Молдови та Грузії лежить в рамках ЄС», – написав президент Європейської ради Шарль Мішель у листі, в якому запрошував лідерів на саміт цього тижня. «Я запрошую вас надати статус кандидата Україні та Молдові».

Підтримали 200 депутатів: дорадчий орган ЄС погодив надання Україні статусу кандидата

Єврокомісія оголосила позитивне рішення про надання Україні статусу країни-кандидата до ЄС

Франція, Німеччина, Італія і Румунія - за надання статусу кандидата в ЄС для України

Україна повинна подати заявку на членство в ЄС та отримати ПДЧ у НАТО, – Президент

Європарламент визнав право України вступити в ЄС

Вступ України в ЄС не розтягнеться на десятиріччя і п’ятирічки: все відбудеться швидше, - ОП (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів