Україна повинна подати заявку на членство в ЄС та отримати ПДЧ у НАТО, – Президент

13:45 25 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: censor.net.ua

Стратегічна мета України – не пізніше 2023 року подати заявку на членство в Євросоюзі та отримати План дій щодо членства в НАТО.

Про це, як повідомили в понеділок, 25 лютого, в агенції «Інтерфакс-Україна», нагадав на молодіжному форумі «Думка молоді важлива. Перспективи вступу в НАТО та ЄС» у Переяславі в понеділок Президент України Петро Порошенко. Глава держави зазначив: «Ставлю перед собою і перед усією державою стратегічну мету: не пізніше за 2023 рік подати заявку на членство в Євросоюзі та отримати План дій щодо членства в НАТО»

Порошенко наголосив, що йдеться не про формальні жести, а про такий ступінь партнерства і взаємодії, коли амбіції України отримають шанси бути реалізованими. «Досягти цього непросто, але це необхідно, отже – можливо. Україна ще ніколи не була настільки близька до Євросоюзу, як сьогодні», Про це, як повідомили в понеділок, 25 лютого, в агенції «Інтерфакс-Україна» наголосив президент.

За словами Порошенка, Україна на сьогодні найвільніша країна серед усіх колишніх радянських республік, із найвищим рівнем демократії та свободи, тоді як «у сусідній Росії можна отримати кримінальний вирок лише за «неправильний» лайк у «Facebook».

Глава держави зазначив, що молодим людям пощастило народитися і вирости у вільній демократичній країні, «де не треба постійно озиратися і стежити за своїми словами і навіть думками».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів