Єврокомісія оголосила позитивне рішення про надання Україні статусу країни-кандидата до ЄС

15:21 17 червня 2022 р.

Фото до новини

Вже є позитивний висновок Європейської комісії щодо надання Україні статусу країни-кандидата до Європейського Союзу. Це перший крок до членства України у Співтоваристві. Остаточне рішення прийматимуть країни-члени ЄС. Це питання стане однією з тем Брюссельського саміту, який відбудеться наступного тижня.

Про це пише Dailylviv.com.

Деталі розповідає кореспондентка Польського радіо Беата Пломецька:

«Європейська комісія ухвалила рішення у рекордно короткий термін. Минуло три місяці від того моменту, як Україна подала заявку на членство в Європейському Союзі, яка, що цікаво, була написана за підтримки юристів з посольства Польщі при ЄС. Зазвичай на підготовку такого висновку Єврокомісії потрібно півтора року. Сьогоднішнє рішення є історичним і символічним, тому що Україна давно мала європейські амбіції, але опір Західної Європи був занадто великим. Після нападу Росії (на Україну, – ред.) настрої почали змінюватися, хоча навіть і після цього деякі країни, такі як Німеччина, Нідерланди та Данія, висловлювали скептицизм. Згода країн ЄС на надання Україні статусу держави-кандидата має бути одностайною. Якщо так станеться, то далі буде запрошення на переговори про членство. Переговори про вступ зазвичай тривають роками. Це завжди звивистий та вибоїстий шлях».

Президент України Володимир Зеленський написав на своїй сторінці у Twitter: «Вітаю позитивний висновок @EU_Commission про надання Україні статусу кандидата. Це перший крок до членства в ЄС, який, безумовно, наблизить і нашу перемогу. Дякую президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн та кожному члену ЄК за історичне рішення. Розраховую на позитивні підсумки EUCO наступного тижня».

Підтримали 200 депутатів: дорадчий орган ЄС погодив надання Україні статусу кандидата

Україна повинна подати заявку на членство в ЄС та отримати ПДЧ у НАТО, – Президент

Європарламент визнав право України вступити в ЄС

Вступ України в ЄС не розтягнеться на десятиріччя і п’ятирічки: все відбудеться швидше, - ОП (відео)

Ми всі хочемо, щоб Україну прийняли до ЄС, то зараз все буде прискорено, - спікерка Бундестагу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів