Шенгенська зона: нові правила для коротких подорожей

20:33 21 жовтня 2013 р.

Від 18 жовтня громадяни з країн, які не є членами Євросоюзу, можуть перебувати у межах Шенгенського простору протягом 90 днів у будь-який 180-денний період.

У ЄС набрали чинності нові правила для короткострокових подорожей до країн Шенгенської зони для громадян з держав з-поза меж Євросоюзу, повідомили у Представництві ЄС в Україні.

У повідомленні зазначили, що від 18 жовтня громадяни з країн, які не є членами Євросоюзу, можуть перебувати у межах Шенгенського простору протягом 90 днів у будь-який 180-денний період.

"Поняття "будь-який" у цьому випадку означає, що йдеться про "плаваючий" 180-денний період. Іншими словами, від кожного дня перебування (дня в'їзду на територію Шенгенського простору чи просто дня контролю) треба буде відрахувати 180 днів назад. Подорожанин не порушуватиме правил, якщо в межах цього 180-денного періоду він перебував у Шенгенському просторі не більше 90 днів", - пояснили у Представництві.

Нові правила не стосуються країн ЄС, які ще не є членами Шенгенського простору: Болгарії, Хорватії, Ірландії, Румунії, Кіпру та Об'єднаного Королівства, додали у повідомленні.

Водночас попри те, що Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія та Швейцарія не є країнами-членами ЄС, вони входять до Шенгенської зони.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

BBC-Україна

 

новобудови Львів