Росія мобілізуватиме на війну переважно людей з українськими прізвищами

13:29 24 листопада 2022 р.

Фото до новини

Повноцінна мобілізація і воєнний стан на Росії можуть оголосити у січні 2023 року.

Інсайдерський ТК Генерал СВР нещодавно опублікував інформацію про одну з нарад вищого керівництва РФ, пише Dailylviv.com

Путін заявив, що переконаний у необхідності проведення повноцінної мобілізації. Тепер уже, на його думку, друга хвиля часткової мобілізації нічого не вирішить, і це як «різати хвіст собаці частинами». Президент висловив думку, що мобілізація необхідна і треба лише продумати, як її оголосити і, головне, провести найефективніше та без ексцесів з огляду на досвід часткової мобілізації

Путін вважає «достатнім» призов ще 2 мільйонів людей, з яких приблизно 300 тисяч - жінок. 

Учасники наради без особливого ентузіазму підтримали президента. Представники керівництва військового блоку підтвердили можливості та готовність до проведення мобілізації, починаючи з січня 2023 року.

Путін поділився ідеєю, яку запропонував Сєргєй Кірієнко - призивати в рамках мобілізації, здебільшого, людей з українськими прізвищами, мовляв, нехай українці один одного знищують. Представник міністерства оборони сказав, що "непомітно" таке рішення втілити буде складно і необхідно провести попередню підготовку. Далі обговорювали проблемні території-суб'єкти РФ, у яких під час часткової мобілізації були хвилювання, і учасники наради, включаючи президента, визнали правильним «мінімальні» плани мобілізації для цих територій у майбутньому. 

Щодо воєнного стану Путін сказав, що вважає за необхідне не обмежуватися цього разу «напівзаходами», а разом з мобілізацією слід оголосити і воєнний стан по всій країні або, як мінімум, на більшій частині території Росії.

Нагадаємо, що на Росії є найчисленніша українська діаспора у світі: близько 2 млн тих, що не зреклися українства навіть під шовіністичним тиском, - і водночас на Росії немає жодної державної школи з викладанням української мови. Бути свідомим українцем у Росії вже з початку 2000-х було небезпечно, а сьогодні - в час агресії Росії в Україну - й неможливо, оскільки така громадянська позиція закінчується як мінімум ув'язненням. 

Лукашенко шантажує Зеленського задля перемовин з Путіним

Росія планує втратити вбитими 300 тисяч військовослужбовців

Путін привів війну до будинку кожного росіянина

Перед записом телепромови путіна троє високопосадовців попросилися у відставку

путін розкаже, кому не виїхати з росії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів