Як Путін дав команду розхитувати НАТО: Польщу, Балтію, Туреччину, Угорщину, - версія інсайдера

12:29 16 листопада 2022 р.

Фото до новини

Президент РФ наголосив на впевненості у відсутності військової відповіді з боку НАТО і вважає подібну тактику ефективною, як мінімум, для зменшення поставок Україні озброєнь.

Російський інсайдерський ТК Генерал СВР подав сьогодні свою версію вчорашньої масованої ракетної атаки на Україну і прильоту двох ракет на територію Польщі, пише Dailylviv.com.

Нібито 15 листопада Путін у такий спосіб у своєму стилі "оформив" відмову від мирної пропозиції, що надійшла йому раніше від групи країн Заходу.  

"Путін відкинув не лише пропозиції, але й ультиматуми, висунуті (Заходом - DL) паралельно з "мирною пропозицією", - резюмує Генерал СВР. - Путін у понеділок, проводячи нараду в режимі відеозв'язку з керівництвом силового та військового блоку, висловився однозначно вбік ескалації. Більше того, президент Росії заявив, що: "операція обмежена територією України і в цьому проблема. Там все застоялося і засмерділося, необхідно розширювати рамки." Далі Путін вимовив фразу, яка здивувала всіх учасників наради: "НАТО час хитати! Настав час розхитувати НАТО!" Президент висловив свої думки, підкріплюючи аргументами цю ідею та запропонував використовувати "заготовки", маючи на увазі низку операцій, які розроблялися і були підготовлені до реалізації, але відкладені на невизначений термін. 

За словами Путіна, він ще два тижні тому дав особисту вказівку заступнику начальника генерального штабу збройних сил РФ - начальнику головного управління генерального штабу збройних сил РФ Ігорю Костюкову приступити до реалізації кількох подібних операцій на території третіх країн. Путін сказав, що вважає "союзників треба розхитати першими", вказавши на Туреччину й Угорщину і "плавно переходити на Польщу та Прибалтику". 

Президент наголосив на впевненості у відсутності військової відповіді з боку НАТО і вважає подібну тактику ефективною, як мінімум, для зменшення поставок Україні озброєнь. Резюмував Путін словами: "Без цього нам не вижити. Треба підвищувати ставки, демонструючи готовність йти до кінця, поки вони не здадуть назад". Це викликало ще більший подив і кілька учасників наради висловили невдоволення тим, що не в курсі того, що відбувається. Так, вже після завершення обговорення, залишившись на зв'язку секретар ради безпеки РФ Ніколай Патрушев безпосередньо дорікнув президентові в тому, що раніше подібних секретів від нього не було. Путін на це відповів "Часи змінюються".

Путін піднімає ставки вкрай, не маючи на руках жодної виграшної комбінації, але на одному блефі далеко не поїдеш і швидше рано, ніж пізно, він програє все".

Тепер, вважає ТК Генерал СВР, найвпливовіші західні "партнери" наполягатимуть на негайній передачі Криму Україні та жодних відстрочках чи пошуках компромісів.

Натомість заступник голови ради безпеки РФ і "внутрішній голос Путіна на публіку" Дмітрій Мєдвєдєв написав у ТК, що вчорашня масована ракетна атака є помстою за рішення ООН щодо змушення Росію виплачувати репарації Україні за збитки, спричинені агресією Москви.

Версія: чому дві ракети прилетіли в Польщу, а не в Київ чи Львів (фото)

Візит Посла РФ у МЗС Польщі тривав 4 хвилини: подробиці

Жахливий свист і вібрація вікон у школі: мешканець, політики, військові - про вибух у Польщі. Що далі

Байден каже, що малоймовірно, що ракета, яка впала в Польщі, була випущена з Росії

Президент Польщі заявив, що ракета, швидше за все, вироблена в Росії (відео)

Місце вибуху російської ракети у Польщі:

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів