Три інформсистеми контролюватимуть усе озброєння, яке перетинає український кордон

09:27 22 липня 2022 р.

Фото до новини

Їхні назви СОТА, LOGFAS і ще одна - поки що невідома.

Про це заявили Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов і міністр оборони Олексій Резніков під час презентації у четвер модулю інформаційно-аналітичної системи «СОТА» щодо моніторингу постачання Україні озброєння від країн-партнерів, який був уведений в дію 24 лютого ц.р., пише Dailylviv.com.

Цей модуль, який складається з трьох контурів – загальнодоступна інформація, інформація для службового користування та таємна інформація, реалізовано Апаратом РНБО України у співпраці з Міністерством оборони України.

Модуль дозволяє контролювати нові поставки озброєння за статусами (наприклад, готове до відвантаження, у дорозі чи отримане ЗСУ) і країнами-надавачами, аналізувати поставки зброї в часовому розрізі, за періодами взяття на озброєння, країнами-надавачами, відповідністю стандартам НАТО, віднесенням до радянських зразків озброєння тощо.

Секретар РНБО зазначив, що нині рф проводить потужну інформаційну кампанію з дискредитації нашої держави щодо нібито продажу Україною зброї третім країнам, аби, з-поміж іншого, зірвати її постачання. За його словами, до системи «СОТА» має доступ вище військово-політичне керівництво, і завдяки цій системі «ми знаємо, що жодна куля з поставок нікуди не зникла». Кожна одиниця озброєння контрольована, підкреслив він.

Міністр оборони України Олексій Резніков, який взяв участь у заході, повідомив, що постачання озброєнь контролюється трьома системами, зокрема «СОТА» і натівською системою обліку і контролю логістики LOGFAS, яку Україна отримала у 2019 році. За словами міністра, у вітчизняних військових ВИШах вчать використовувати цю систему, і нещодавно він звернувся до НАТО з проханням надати більше ліцензій і терміналів. «Наша мрія – довести її до рівня батальйону», - сказав О.Резніков.

Він сказав, що нині українські фахівці разом із фахівцями Пентагону доопрацьовують ще одну систему контролю, яку невдовзі буде задіяно у повному обсязі.

Секретар РНБО України і Міністр оборони України також заявили, що рф не вдасться зірвати поставки озброєння до нашої держави.

Новий модуль передбачає можливість розрахунку постачань боєприпасів до одиниць озброєння, моніторингу виконання планів поставок, розподілу отриманого озброєння.

Модуль інтегрований з порталом системи «СОТА» щодо відслідковування ситуації на лінії бойових дій, моніторингу розміщення сил ворога, ракетних ударів по території України, обстрілів населених пунктів, географічної прив’язки повідомлень, що стосуються воєнних дій, надзвичайних ситуацій і резонансних заяв у медіапросторі.

Секретар РНБО каже, що Україна переходить на озброєння за стандартами НАТО

Кремль скаженітиме в Україні за варварським сирійським сценарієм

Україна одержить неросійські винищувачі: Gripen, Eurofighter або Rafal

Кремль хоче анексувати п'яту частину України до 15 вересня: які області

30 російських ракет Х-47 Кинжал можуть бути націленими на територію України

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів